20/12/2013

Joulukalenteri #20: Rahamiehet TOP20

Tennis on rahamiesten peli. Ainakin jos katsoo top20-uratienestit.


Ajoitus lienee tässäkin kaikki kaikessa?

Otetaanpa listan kakkonen Rafael Nadal esimerkiksi. Hän tienasi tänä vuonna saman mitä listan 20. Jonas Björkman koko urallaan.

Niin, Jonas Björkman, kyllä kyllä, listan 20:s. Ööh ja hän on siis listan paras toiseksi paras ruotsalainen edellään vain Stefan Edberg. Takana siis muuan Björn Borg (156.) ja se Mats Wilander (65.)!

Lisää kylmää faktaa.

Kärkikolmikon Federer-Nadal-Djokovic tienestit yhteensä sama kuin muulla topkympillä yhteensä.

Entäpä Andy Murray? Grand Slamit: kaksi. Andre Agassi. Grand Slamit: kahdeksan. Tienesteissä eroa vajaa miljoona ja ensi kaudella ohi heittämällä.

Tätä voisi jatkaa loputtomiin, mutta lopetetaan tähän.

Paitsi ettei pysty. Ei vaan pysty.

Jarkko Nieminen löytyy muuten listan sijalta 84 ja Italian Potito Starace ohitti juuri Björn Borgin. Niinpä.

2 kommenttia:

  1. Eiköhän dollarinkin arvo ole laskenut vuosikymmenien kuluessa? !980-luvun tienaajien dollarit voi hyvinkin kertoa kahdella ja 1990-luvun jollain puolellatoista jotta nykytaaloihin vertaamisessa olisi jotain mieltä. Esim. Lendl jättäisi Ferrerin oikeastaan kauaksi taakseen.

    VastaaPoista
  2. Moi Anonyymi,

    Kiitos kommentista ja olet täysin oikeassa, en ole tässä huomioinut dollarin arvon heilahteluja. Siitä huolimatta sanoisin, että kertoimien tulisi olla aikamoisia, jotta suht saman kaliiberin jätkät 80- ja 90-luvuilta pärjäisivät nykypelureille. Ja nimen omaan siis tienesteissä.

    VastaaPoista