02/05/2014

Viimeistelytreenit paikallaan?

Saatat muistaa, kun kirjoitin jotain HCR:stä ja sen aiheuttamasta motivaatioboostista kevään treenaamisia kohtaan. Se oli toiveunta. Taas kerran. 

Nyt kun City Runiin on viikko aikaa, on lenkkikertoja kertynyt tasan yksi.

Kevät on ollut kiireisin ja stressaavin miesmuistiini. Töissä on pitänyt kiirettä, samoin siviilissä. Maaliskuun lopulla ollut työmatka Washingtoniin katkaisi kylläkin sopivasti ja mukavasti arkea, mutta samalla hetkellä päättyi säännöllinen sisäpelikauteni, enkä ole käynyt kentällä kuin kerran reissun jälkeen. Heti sen perään alkoi kuukauden kestänyt remontti- ja muutto-operaatio uuteen kotiin. Varsinaisen huviliikunnan sijaan olenkin yrittänyt saada arkiliikuntaa mahdollisimman paljon, vaikkei remontissa itsellä kädet savessa juuri ole olletkaan.

Työreissussa mittailin sekä New Yorkin, että Washingtonin katuja ja puistoja tuntikausia kävellen ja nähtävyyksiä ihmetellen. Paluulennolla kotiin laskeskelin, että pelkkää "nähtävyyskävelyä" kertyi viikkoon noin vuorokauden verran. Pisin pätkä oli sessio New Yorkin keskikaupungilla ja Central Parkissa, jonka kiersin pituussuunassa melko laajasti, koska halusin nähdä muun muassa paikallisen tenniskeskuksen kentät. Kaikilla meillä on omat perversiomme.

Central Parkissa (NYC) pelattiin tennistä jo maaliskuussa.

Vaikka moinen kävelykuuri tukotti alaselkäni viikoiksi, on sitäkin rankempaa ollut reilun viikon kestänyt "pikkuhiljaa"-muuttaminen. Remontin lähestyessä loppuaan aloitimme roudaamaan uudelle asunnollemme "jotakin pientä" ja kun varsinainen muuttopäivä viime viikonloppuna isoimpine siirtoineen oli ohi, oli vanhalla asunnolla vieläkin jäljellä "jotakin pientä".

Viikon verran tavaroiden nostelua, kantelua, siirtelyä ja ties mitä käy todellakin kunnon treenistä. Vaikutusta juoksuvauhtiin voin vain arvailla, mutta pakko myöntää, että ihan ensimmäisenä ei HCR ole mielessä nyt ollut.

Nyt kun kamat on siirretty, viikon päässä kummitteleva hölkkä tulee kuitenkin karusti ja vauhdilla vastaan. Ei auta. Vaikka kämppä on sekaisin kuin Nadalin peli, niin mieltä rauhoittava viimeistelylenkki lienee pakko tehdä. NYT!!!