12/05/2014

Ennakko: Rooma 2014

Well, well, well... Massakaudesta 2014 näyttää tulevan mielenkiintoisempi kuin vuosiin.

Vaikka Madridissa voittanut Rafael Nadal paransi viime viikolla peliään, on hän edelleen kaukana, kaukana, parhaastaan niin pelillisesti kuin henkisestikin. Kämmen pätkii edelleen erityisesti paineen alla, vaikka takana on jo kolme turnausta. Madridin turnauksesta tuli voitto, mutta kaikki finaalin nähneet ovat varmasti samaa mieltä, että myös muut ongelmat, mitä pitkin kevättä on nähty vaivaavat edelleen. Rysty jää toistuvasti lyhyeksi, etäisyys takarajaan on pitkä, myllyn sijaan nähdään liian paljon puolustusta ja niin edelleen. Dominanssiin on pitkä matka.

Plus, että Kei Nishikori oli toden totta liikkeellä juuri niiden rohtojen kanssa, joilla Nadalia on ennenkin kaadettu, niin massalla kuin muuallakin. Saattoi olla jopa niin, että vain Nishikorin selkävamma esti tämän kevään kolmannen massatappion. Harmi, sillä Nishikorilla on parhaimmillaan ja terveenä niin hurja peli, että sillä mentäisiin Roland Garrosilla pitkälle.

Nadalin "takana" pakka on vähintäänkin yhtä arvoituksellinen. Valitettavasti myös loukkaantumisilla on osuutta tähän mysteeriin. Nishikori, Juan Martin del Potro ovat nyt ja edelleen siis poissa ja Andy Murray puolestaan hakee vieläkin ja pahasti. Erityisesti massalla Andy on täysin yössä, eikä odotusarvo ole vieläkään kummoinen. Ehkä sitten ruohokaudella.

Novak Djokovic tekee paluun Roomassa jopa kahden valmentajan kera. Ranne kuulemma kestää jälleen, mutta nähtäväksi jää onko todella näin. Djokovic haistaa varmasti mahdollisuutensa tämän vuoden Garrosin suhteen, joten Roomassa lienee täysin turha ottaa minkäänlaista riskiä, jos ranne vähänkin oireilee. Rooma voi hyvinkin olla Djokolle tällä kertaa vain testin paikka enkä ihmettelisi yhtään, jos tie loppuisi ennen finaalia, joko luovutukseen tai "yllätystappioon" David Ferrerille tai Ernest Gulbisille kvartseissa.

Tai sitten Roger Federerille semifinaalissa, olettaen, että Roger pelaa toisin kuin viime viikolla. Federer on kuitenkin twitter-tilinsä mukaan paikalla ainakin kauhistelemassa italialaista liikennettä. Oikeutetusti niin. Tuoreen veljesparin isä lienee kisassa intoa täynnä ja mahdollisuuksien kaaviossa hänellä on loistava paikka mennä finaaliin saakka myös Roomassa.

Stanislas Wawrinkan vuoristorata jatkui Madridissa tappioon ensimmäisessä ottelussa juuri kun alla oli Monte Carlon voitto. Roomassa olisi kerrassaan herkullista nähdä semifinaali Stan the Manin ja Nadalin välillä, joten toivotaan, että mies on Madridin sukelluksen jälkeen virtaa ja intoa täynnä, jotta tämä namu nähtäisiin. Toteutuessaan matsi antaisi hurjasti vihiä siitä millä kunnolla ja minkälaisella mindsetillä nämä veijarit lähtisivät Garrosille. Voitto kummalle tahansa toisi varmasti hurjan itseluottamusboostin, sillä etukäteen ajatellen ottelun pelillinen haaste on kummallekin lähes maksimaalinen.

Näillä mennään eli:

Puolivälierät:
Nadal vs Murray
Wawrinka vs Berdych
Raonic vs Federer
Djokovic vs Gulbis

Välierät:
Nadal vs Wawrinka
Federer vs Djokovic

Finaali:
Wawrinka vs Federer

Voittaja:
Wawrinka.