24/06/2015

Tennisliitto digitalisoituu

Suomen Tennisliitto on hypännyt viime aikoina vauhdilla digijunaan.

Tennislehti on kaiken kansan saatavilla ja digitalisoitu kokonaan, eikä entistä paperilehteä ole enää olemassakaan. Liiton kilpailujärjestelmää Tennisässää on uudistettu ja nyt uusimpana palveluna esiin astuu TennisHUB, josta liitto kertoo tiedotteessaan seuraavasti:

TennisHUB on kaikille tenniksen harrastajille ja tenniksestä kiinnostuneille suunnattu palvelu, jonka avulla pelaajat voivat etsiä ja varata vapaita kenttiä, löytää pelikavereita, saada etuja ja alennuksia sekä pitää yhteyttä tenniskavereihin. 

TennisHUBin toimintoja kehitetään ja uusia palveluita avataan säännöllisesti. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki tennikseen liittyvät palvelut löytyvät samasta paikasta ja niihin pääsee yhdellä kirjautumisella.Koska TennisHUB on suhteellisen tuore, en ole ehtinyt tätä palvelua vielä juurikaan käytännössä testaamaan, mutta positiivisia odotuksia se herättää.

Varsinkin irtovuorojen bongaukseen palvelusta on suuren suuri apu erityisesti pääkaupunkiseudulla, sillä halleja on monta ja kaikilla luonnollisesti omat varausjärjestelmänsä. Niitä läpi kahlatessa turhautuu helposti siihen, ettei vapaita vuoroja järjelliseen aikaan juuri ole ja lopullisesti järki lähtee siinä vaiheessa, kun vuoro löytyy, mutta hallien omien varauspalveluiden käyttäjätunnuksista saati salasanoista ei ole hajuakaan. Keskitetty palvelu ja yhdet tunnukset auttavat kummasti. Halleja palvelun piiriin tulee kuulemma koko ajan lisää. Ehdottoman tervetullut palvelu!

Toinen odotuksia herättävä piirre on pelikaveripalvelu. Hallien seinillä oleviin pelikaverilistoihin saati niiden toimivuuteen, lähinnä vanhanaikaisuudessaan, ei ainakaan oma uskoni ole koskaan riittänyt, mutta annetaan tälle mahdollisuus.

Potentiaalisten pelikaverien määrä kasvaa ja verkostoituminen lisääntyy, jos mahdollisimman moni pelaaja, harrastelijasta kilpapelaajaan, ottaa palvelun omakseen. Joskus tarve pelikaverille tulee nopeallakin aikataululla, esimerkiksi sairastumis- ja työestetapauksissa, joten isompi rinki kasvattaa pelikaverin löytymisen todennäköisyyttä hurjasti.

Myös vieraalta paikkakunnalta lyöntiseuran löytäminen on aina ilman minkäänlaista kontaktia haasteellista, joten toivotaan, että palvelu auttaa myös tässä.

Vetoankin kaikkiin teihin, joilla maila kädessä pysyy, käymään palvelussa, luomaan oman pelaajaprofiilin ja hakemaan rohkeasti uusia pelikavereita. Kaikkihan me haluamme pelata, eikä yhdestäkään uudesta pelikaverista varmasti mitään haittaa ole vai onko?

Edellä mainittujen palveluiden lisäksi TennisHUBistä löytyy etuja tenniksen ystäville, kuten mm. vuorokauden etukoodi Katsomoon (vink vink, Wimbledon alkaa ensi maanantaina!).

Vasurilla-blogi jakaa ilolla suomalaisen tenniksen digisanomaa eteenpäin, sillä uskon, että kaikki digitekeminen vie myös tenniskulttuuriamme ja -kehitystä oikeaan suuntaan ja sitä kautta lajia lähemmäs entistä isompaa kohdeyleisöä sekä arvostusta. Valittu tie on ehdottomasti oikea ja toivotaan, että edellä mainitut palvelut ottavat kunnolla tuulta alleen.

Eteenpäin!