02/06/2015

Ennakko: Puolivälierät I, Roland Garros 2015

No niin, kvartsiaika on täällä taas! Tässä ennakkoa tiistain pareihin!

Etukäteen oli lähes päivänselvää, että näillä pareilla mennään. Vain Jo-Wilfried Tsonga kiilasi kahdeksan sakkiin kaavailemani Tomas Berdychin sijaan.

Kei Nishikori vs. Jo-Wilfried Tsonga
Ensimmäisenä puolivälieristä pelataan mielestäni puolivälierien selvin kamppailu Nishikorin ja Tsongan välillä.

Tulitusta ja upeaa pallonlyöntiä ei varmastikaan tule puuttumaan, mutta Nishikorin kevätkunto ja ennen kaikkea hyvä terveystilanne pitää ja kisan viimeinen ranskalainen lienee vastaantulija kotiyleisön tuesta huolimatta. Nishikorin sitkeys ja parempi liike riittävät yksinään jo pitkälle, mutta Tsongaa selvästi monipuolisempana ja taitavampana lyöjänä sekä taktikkona ei jää juurikaan epäselvyyttä voittajasta. Tsongalla ei toisin sanoen ole mitään, mihin Nishikori ei löytäisi ratkaisua. Puolustus kestää Tsongan hyökkäystä paremmin ja hyökkäys pesee Tsongan puolustuksen 100-0.

Nishikori jatkaa erin 3-0.

Roger Federer vs. Stan Wawrinka
Kaavailemieni puolivälieräparien toiseksi herkullisin kohtaaminen. On tietenkin monessa mielessä jopa kisan hienoin match-up, mutta asetelmaltaan jää vähän Djokovic vs. Nadalista. Vesi kielellä odotan siis tätäkin kamppailua.

Molemmat sveitsiläiset ovat kruisailleet tähän saakka odotetusti eli vaivattomasti ja vähin vaurioin, joten tankit lienevät molemmilla täynnä. 

Panos on periaatteessa hirmuinen, sillä molemmat tietävät tilanteen ainutlaatuisuuden. Kaavion tämä puoli antaa loistavan mahdollisuuden finaalipaikkaan ja finaalissa mikä tahansa on periaatteessa mahdollista, varsinkin jos ja kun Nadal ei ole entisensä saati edes finaalissa.

Federer harvoin jättää näitä paikkoja käyttämättä, joten uskon, että Federer on lopulta nälkäisempänä vahvempi. Vire ja itseluottamus lienevät aivan tapissa, vaikka Federer tuli- ja ratkaisuvoimassa varsinkin rystypuolelta jää vähän Stanille. Federerin hyökkäysmylly jauhaa nyt hyvin, mutta vauhtisokeuden summittaisine verkolle rynnimisineen pitää pysyä kurissa, sillä Stan voi iskeä mistä tahansa.

Wawrinkan on kuitenkin löydettävä aivan maksimaalinen pelitaso Federerin voittamiseen ja vältyttävä vireen ailahtelulta. Jauhaminen ja pitkät pisteet eivät ole nyt järkevin vaihtoehto, sillä Stanin marginaaleilla sitä peliä on vaikea voittaa.

Federer jatkoon erin 3-1.