06/06/2015

Sadetauko!

Andy Murrayn ja Novak Djokovicin välinen semifinaali Ranskan avoimissa jäi eilen sateen takia kutkuttavasti kesken. Djokovicin hyvän alun jälkeen Murray pääsi upeasti otteluun mukaan ja kavensi erät 2-1:een, mutta johtipa hän jo murrolla neljättäkin ennen kuin Djokovic mursi takaisin ja sateen uhka keskeytti erän tilanteessa 3-3.

Momentum oli selvästi, tai Djokovicin tapauksessa ainakin jossain määrin, siirtynyt Murraylle, joten hänen kannaltaan sadetauko tuli mahdollisimman ikävään saumaan. Hän oli vihdoin päässyt peliin vähän mukaan, mutta tauko, oli se sitten miten lyhyt tai pitkä, tappaa usein momentumin. 

Mutta helppo ei ole Djokovicinkaan tilanne, vaikka sadetauko miestä enemmän auttoikin. Siltikin on erittäin vaikea olla ajattelematta tilannetta. Ajattelu johtoasemassa tahtoo kallistua siihen, että ottelu on minun hävittäväksi.

Korostan, että en toki vertaa itseäni mitenkään maailman parhaisiin ja kavereihin, jotka tekevät tätä työkseen. 

Mutta. Joitakin vuosia sitten olin tilanteessa, jossa johdin kisamatsissa tuttua seurakaveriani luvuin 6-1, 5-2 kun alkoi satamaan. Oli ilta, joten oli selvää, että peli jatkuisi vasta seuraavana päivänä. Hyvästä johdosta ja pelifiiliksestä huolimatta mielessä pyöri useat asiat mukaan lukien ne monet monet kerrat kun kaveri oli pistänyt minua poikki ja pinoon. Se laittoi kummasti miettimään ja epäilemään itseään sekä johdon pitämistä. Kaveri kun tulee varmasti muuttamaan jotain matsin jatkuessa. 

Lieneekin varmaa, että kumpikaan ei viime yönä ihan Ruususen unia nukkunut.

Itse voitin otteluni yhden geimin ja yhden huonosti nukutun yön jälkeen. 

Jää nähtäväksi, mitä tekee Djokovic.

Ottelu jatkuu klo 14.