10/08/2015

Ennakko: Montreal 2015

Masters-sarjan turnaukset jatkuvat tällä viikolla Montrealissa. Kohti US Openia mennään jo vauhdilla, joten ennakkoasetelmien hakeminen alkaa toden teolla nyt. Mielenkiintoa riittää, sillä kärkinimet lähtevät kisaan varsin erilaisista lähtökohdista.

Tosiaan, Novak Djokovic ja moni muu tekee paluun Wimbledonin jäljiltä, kun taas Rafael Nadal käväisi Wimbledonin jälkeen vielä massalla. Andy Murray puolestaan haki tuntumaa ja aikaisen tappion Washingonista, mutta lienee paremmassa iskussa jo Montrealissa. Roger Federer jättää puolestaan turnauksen vielä väliin ja lataa varmasti viisaasti akkujaan US Openiakin silmällä pitäen.

Niin tai näin, kun Djokovic on peleissä mukana, on hän nykykunnollaan aina suuren suuri ennakkosuosikki, eikä tämä turnaus ole poikkeus. Mies on voittanut tänä vuonna käytännössä kaikki tärkeimmät kisat Ranskaa lukuunottamatta ja jatkanee samoilla linjoilla vuoden loppuun saakka. Levon ja pelaamisen suhde on ollut järkevää. Tuorein jaloin mies on kovilla kentillä Montrealista lähtien kivenkova haaste kaikille.

Andy Murray koki yllätystappion siis Washingtonissa, mutta menneen viikon isoin Andy-uutinen lieneekin tuleva lapsi ja isyys. Jännittävä on kuitenkin seurata, miten miehen peli rakentuu kohti US Openia, sillä nousujohteiset otteet kevään massoilla ja kesän ruoholla antavat odottaa, että mies on tosissaan palaamassa kärkiporukoihin.

Rafael Nadalin kovien kenttien kausi alkaa siis Montrealista ja melko suoraan massan jäljiltä. Huolimatta turnausvoitosta, peli ei edelleenkään vakuuttanut, kuten viime viikolla jo kirjailinkin. Jos turnausvoitto toi mentaalista nostetta, niin positiivinen kierre voi totta kai lähteä kertymään. Vielä olen kuitenkin vähän skeptinen, koska fyysinen tekeminen, saati pallonlyöminen, ei vielä vakuuta. Puolivälierä ehdoton maksimi, mutta "yllätystappion" paikka jo Gilles Simonia vastaan kolmannella kierroksella. Tappio ei yllättäisi.

Viime vuoden tapaan (Jo-Wilfred Tsonga) joku isojen nimien takaa voi jälleen tänä vuonna yllättää, mutta jotenkin on vaikea uskoa uuteen Masters-voittajaan.

Varsinkin kun esimerkiksi Kei Nishikori tarvitsi huoltotoimia jo voitollisessa Washingtonin turnauksessa viime viikolla. Huoltoa tarvitsi myös John Isner, jolla lähtee kahden täyden viikon jälkeen jo kolmas perättäinen turnausviikko liikkeelle. Mies pelaa itsensä näköjään edelleen joka vuosi piippuun jo ennen Masterseja ja varsinkin ennen US Openia.

Nyt siis voisi vihdoin olla esimerkiksi juuri naimisiin menneen Tomas Berdychin vuoro. Mutta kohtalona on honeymoon ja liian kova kaavio, tarkemmin sanottuna juuri Djokovicin muodossa. Kanadan omat pojat Milos Raonicin ja Vasek Pospisilin muodossa eivät hekään vaikuta vielä valmiilta näihin voittoihin, vaikka kotiyleisö miten voittoja toivoisikin.

Näillä siis mennään:

Puolivälierät:
Djokovic vs. Berdych
Pospisil vs. Raonic
Simon vs. Nishikori
Cilic vs. Murray

Välierät:
Djokovic vs. Raonic
Nishikori vs. Murray

Finaali:
Djokovic vs. Murray

Voittaja:
Djokovic.

TennisTV ja MTVSport näyttävät turnausta koko viikon. Pelit alkavat tänään klo 19.30.