07/07/2017

Reality check, osa 1, Wimbledon 2017

Kaksi kierrosta takana, joten aika tarkistaa ennustetta.

Suurin suosikki Roger Federer on aloittanut odotetun vahvasti ja jatkaa ennakkosuosikin viitalla. Ensimmäinen ottelu päättyi jopa vastustajan luovutukseen, joten energiaakin säästyi mukavasti. Toisen kierroksen ottelu Dujan Lajovicia vastaan oli hyvin hallussa huolimatta jonkinasteisesta jännityksestä, jonka Federer nosti ottelun jälkeen esiin.

Kakkossuosikkia on edelleen vaikea nimetä. Sekä Rafael Nadal, Andy Murray ja Novak Djokovic ovat selvittäneet tiensä jatkoon kivuttomasti. Kaikki ovat pelanneet mielestäni jopa yllättävän kypsää ruohotennistä kun huomioidaan se, mistä tilanteista he turnaukseen lähtivät. Kenelläkään ei ollut juuri ruohopeliä alla, Andyllä oli/on jonkinlaista lonkkavammaa ja niin edelleen. Nadalin pelin taso ja aktiivisuus on yllättänyt positiivisesti. Rafa näyttää jatkavan siitä, mihin Roland Garrosilla jäi.

Testit alkavat kuitenkin nyt. Nadal kohtaa vaarallisen Karen Khachanovin, joka voi hyvinkin aiheuttaa monenlaista ongelmaa. Djokovic kohtaa puolestaan Latvian Ernest Gulbisin, joka voi olla arvaamattomuudellaan ja ruohokenttäpelinsä rytmittömyydellä pahakin testi. Andyn taival jatkuu hieman kevyempänä, mutta kun lonkan kunto säilyy arvoituksena, voi edessä olla yllättäviäkin vaikeuksia.

Muista voisi nostaa esiin Marin Cilicin sekä myös Milos Raonicin, joista jälkimmäinen vaikuttaa loukkaantumisten jälkeen erittäin iskukykyiseltä. Syötön varaan pohjautuva pommituspeli ei toimiessaan jätä juurikaan mahdollisuuksia vastustajille. Hyvin paljon ratkeaakin henkisellä ja fyysisellä turnauskestävyydellä.

Kolmas kierros alkaa tänään, mutta vähän on jotenkin odottava tunnelma ja neljännen kierroksen herkkupalojen (mm. Federer vs. Dimitrov, A. Zverev vs. Raonic, Cilic vs. Nishikori) odottelua ilmassa ainakin siis kotikatsomoissa.

Eurosport2 ja Eurosport Player näyttävät turnauksen.