09/12/2018

Joulukalenteri #9: Novak Djokovic ja Career Golden Masters

Luukku yhdeksän ja Novak Djokovic kaikkien yhdeksän Masters-turnausten voittajana!

Todellakin, Djokovicistä tuli tänä vuonna historian ensimmäinen pelaaja, joka on saavuttanut uransa aikana kaikkien Masters-turnausten voiton. Tämä varmistui syksyllä, kun Djokovic valloitti puuttuvan palasen eli Cincinnatin Mastersin voiton.

Saavutus on huima, samoin kuin hänen Masters-voittojensa kokonaismäärä (32), joka on vain yksi vähemmän kuin listan kärkinimellä Rafael Nadalilla (33).

Nadalilta tästä ura-Mastersista puuttuu kuitenkin vielä Miamin ja Pariisin halliturnauksen voitot, joista varsinkin jälkimmäinen vaatisi jotain aivan erityistä, kenties ensimmäinenkin. Roger Federerin ura-Masters on periaatteessa myös erittäin lähellä, mutta toisaalta niin kovin kaukana. Hänelle se vaatisi Monte Carlon ja Rooman massakisojen voittoa, jotka eivät tietenkään kevään massoja skippaamalla tule. Eivät ehkä enää pelaamallakaan.

Näyttää siis siltä, että Djokovic saa pitää rekordinsa pitkään. Lisäksi juuri nyt vaikuttaisi siltä, että hän ottanee listan piikkipaikan myös Masters-voittojen määrässä. Ehkä jo ensi vuonna.