17/12/2018

Joulukalenteri #17: Nadalin Grand Slamit

Luukussa 17 yksi joulukalenterin ikivihreistä aiheista, Rafael Nadalin Grand Slamit!

Tosiaan, Grand Slamien metsästys kolmikon Novak Djokovic, Nadal ja Roger Federer on puhututtanut viime vuosina paljon ja blogissakin aihetta on sivuttu joulukalenterin muodossa lähes vuosittain.

Tämä vuosi ei ole poikkeus. Djokovic-luukku (14) saatiinkin jo auki, nyt aukeaa tämä ja hirmuinen jouluyllätys ei torstain (20) luukku varmaankaan liene...

Mutta sitten siihen Nadaliin, jolla siis tämän vuoden Roland Garros -voiton jälkeen on kasassa 17 mestaruutta. Itse olen povaillut vuosien varrella Nadalin lopullista Grand Slam-määrää joulukalenterissa haarukkaan 16-19 kpl (ainakin 2014 ja 2017) ja sanoisin, että tuo haarukka lienee todennäköinen edelleen. Alarajan ohi on toki jo tultukin.

Hyvästä, mutta hyvin rikkonaisesta kaudesta 2018 huolimatta vaikuttaa siltä, ettei Nadalilta ihan mahdottomia voida enää odottaa. Jalat eivät tunnu kestävän oikein muuta alustaa kuin massan ja vaikka kestäisivätkin, niin Novak Djokovicin ja jopa Roger Federerin voittaminen kovilla ja/tai nopeammilla kentillä on muodostumassa jälleen hyvin vaikeaksi tehtäväksi.

Samaan aikaan myös uusi sukupolvi tekee tuloaan, joten vuosi vuodelta vaikeammalta näyttää Nadalin kannalta. Massalla mies on todennäköisesti edelleen the man to beat, mutta sielläkin kisa aukeaa pomminvarmasti jo lähivuosina.

Kun samaan aikaan ikää kertyy, niin Grand Slamien mestaruushaaveet ovat aika pitkälti siis juuri Roland Garrosin menestyksen varassa. Sieltä vielä 1-2 mestaruutta olisi erittäin kova suoritus, mutta Federeriä (20 mestaruutta) ajatellen tahti muualla lienee liian hidas.

Pysynkin kannassani, maksimissaan 19 Grand Slam-mestaruutta.