19/03/2019

Jälkipelit: Thiemin suuri voitto

Dominic Thiem otti uransa toistaiseksi suurimman voiton sunnuntaina Indian Wellsin turnauksen finaalissa, jossa hän voitti Roger Federerin tiukassa kolmen erän taistossa. Voitto on monella tapaa merkittävä, joten tehdäänpä pieni välipostaus ennen huomista Miamin ennakkoa.

Ennen sitä kannattaa kuitenkin kurkata joulukalenterin luukku numero kahdeksan, jossa luodattiin Thiemiin ja hänen peliinsä syvemmin.

Mutta sitten ne Thiem-nostot:

1) Voitto kovilta kentiltä
Todellakin, Thiemin pelityylillä voitto näin kovatasoisessa kovien kenttien turnauksessa on luonnollisesti erittäin kova suoritus. Olen aiemmin nostanut esiin sitä, että Thiem lataa lyöntejään sen verran rajusti, ettei nopeammilla kentillä ole aina aikaa moiseen latailuun. Olkoonkin, ettei Indian Wellsin kentät ole nopeimmasta päästä ja että niillä on täysin mahdollista riepotella vastustajia yläkierrehelvetillä, mutta silti itävaltalaisen pelin adaptointi tälle alustalle oli täysosuma.

2) Vähempi pelaaminen
Alla on rikkonainen alkukausi ja suunniteltu pikainen massakausi Indian Wellsin alla meni täysin mönkään, sillä tappioita kertyi yhtä paljon kuin voittoja (2-2). Tämä säästi kuitenkin voimia ja toivottavasti mies tajuaa itsekin nyt, ettei liika pelaaminen saati massa-alusta ole se ainoa yhtälö loistavalle menestykselle.

3) Ensimmäinen Masters-voitto
Ensimmäinen suuri voitto on henkisesti vielä suurempi voitto. Tämä on etappi, joka tulee jokaisen Grand Slamistä haaveilevan suurpelaajan joskus tehdä. Nyt se on tehty ja tämän jälkeen moni asia on varmasti helpompaa ja paineettomampaa.

4) Voitto Roger Federeristä Masters-finaalissa kovalla alustalla
Turnausvoiton suuren suuri lisäbonus, sillä vaikka Federerin ura alkaa kääntyä vääjäämättömästi kohti iltaa, on hurja temppu voittaa sveitsiläinen kovilla kentillä varsinkin Masters-finaalissa.

5) Itseluottamus massakauteen tultaessa
Edellisistä nostoista kumuloituu Thiemissä nyt sellainen itseluottamusboost, että mies ratsastanee hurjalla flow'lla kohti pian alkavaa massakautta, joka on hänelle se kauden tärkein vaihe. Kun samaan aikaan Rafael Nadal kamppailee ties monettako kertaa polviensa kanssa, niin massakaudesta on tulossa Thiemin kannalta vähintäänkin herkullinen mahdollisuus iskeä isosti.

Bonus) Syksyn Davis Cup
Suomalaisille tenniksen seuraajille Thiemin menestys ei voisi tulla parempaan aikaan. Syksyllä on olemassa kohtuullinen mahdollisuus, että itävaltalainen nähdään Talissa pelaamassa Davis Cupia, joten pidetäänpä peukut ylhäällä, että tunnollisena Davis Cup-edustajana hän päättäisi tulla Helsinkiin pelaamaan.