21/03/2019

Ennakko: Miami 2019

Tosiaan, Indian Wells päättyi melkoiseen yllätykseen joka purettiin jo edellisessä postauksessa, joten ei mennä siihen enempää. Sanottakoon ja myönnettäköön nyt kuitenkin sen verran, että Indian Wellsin ennakkoni oli juuri niin yössä, kuin pienen bloggaustauon jälkeen oli ehkä aavistettavissakin. Ruosteessa olin.

Indian Wellsistä on nyt kuitenkin siirrytty Miamiin, joten mennäänpä mekin suoraan siihen. Suuria muutoksia voimasuhteissa ja pelivireissä viime viikkoon verrattuna ei varmaankaan hirmuisesti tapahtune. Kovat ovat kovia edelleen, paitsi että Rafael Nadal on lentänyt jo kotiin ja aloittelee todennäköisesti jo massakausitreenejään, jos vain kipeytynyt polvi sen sallii.

Kaavio on Miamissa herkullinen, joten puretaan se tässä ja nyt.

Kaavon 1. neljännes
Novak Djokovic on ennakkosuosikki tälläkin kertaa, vaikka tappio Indian Wellsissä hyvin ja johdonmukaisesti hyökänneelle Philipp Kohlschreiberille oli finaalin ohella yksi turnauksen isoimpia yllätyksiä. Lienee varmaa, että Djokovic haluaa näyttää Miamissa kaapin paikan, mutta voisiko sittenkin olla toisaalta niin, ettei Australian Openin suvereenia voittoa ole vielä sulateltu riittävästi ja että todellinen nälkä puskisi esiin vasta massakaudella? Tämän kauden ja kenties loppu-uran Grand Slam-fokus voi alkaa paistamaan läpi jossain vaiheessa ja nyt kun näiden kovien kenttien Mastersien huipentumana ei ole Grand Slam-turnausta vaan massakausi, niin motivaatio ei välttämättä ole suurin mahdollinen.

Viime vuosi oli Miamissa yllätyksellinen, joten miksei se olisi sitä nytkin? Tässä neljänneksessä on muun muassa viime vuoden voittaja John Isner, joka puolustaa kuitenkin ensimmäistä kertaa urallaan 1000 pisteen Masters-pottia. Vaikka muistot ovat hyvät, niin paineetkin voivat olla kohtuulliset.

Yksi esiin nostettava nimi on Indian Wellsin semifinaalissa ollut Milos Raonic. Hän voisi olla hurjimmalla syöttövireellään paha kaski Djokovicille, mutta ei, en siltikään näe serbille ainakaan tässä neljänneksessä pysäyttäjää. Muista neljänneksistä sellainen voisi löytyä. Ehkä jopa toisesta neljänneksestä?

Puolivälierä: Djokovic vs. Raonic

Kaavion 2. neljännes
Dominic Thiemin voitto Indian Wellsissä voi poikia hienoja asioita myös Miamiin, jos vire ja pää kestävät ensimmäisen ison voiton tunnelataukset. Nyt on varmasti hyvä pelillinen draivi päällä, joten isoimpana huolena ehkä se mentaalinen kulma, jossa ensimmäisen suurvoiton jälkeen tullaan takaisin arkeen. Itseluottamus on kova, mutta se ei saa kääntyä itseään vastaan. Nöyrän työn on jatkuttava. Itävaltalaisen päänahka on nyt entistä halutumpi. Puolivälieräainesta ehdottomasti, mutta siitä eteenpäin Djokovic ja finaali voivat nyt olla jo liikaa.

Kaavion tässä osassa majailee myös jokerikortit Gael Monfils sekä Nick Kyrgios, mutta kuten sanoin, molemmat ovat ehkä jopa liikaa jokereita. Kei Nishikorin tasaisempi tekeminen vie todennäköisimmin puolivälieriin.

Puolivälierä: Thiem vs. Nishikori

Kaavion 3. neljännes
Tässä neljänneksessä sijaitsee Indian Wellsin finalisti Roger Federer, jonka edesottamuksia Miamissa tarkkailen sillä suurimmalla suurennuslasilla. Näkyykö edellisviikon maksimimäärä pelejä missään vai onko hän edelleen liikkeellä tuoreella jalalla, jos pelejä alkaa kertyä urakalla myös Miamissa? Kaavion tämä osa ei ole pahin mahdollinen, mutta kolmannen ottelun Stan Wawrinka voisi nousukunnossaan haastaa Rogerin Indian Wellsin vastaavaa ottelua kovemmin. Se lienee toteutuessaan se kulminaatio-ottelu kummankin puoli- tai välieräpaikalle.

Puolivälieriin on tyrkyllä myös joku kolmikosta Grigor Dimitrov, Kevin Anderson tai loukkaantuneelle Rafael Nadalille Indian Wellsissä hävinnyt Karen Khachanov. Kukaan ei oikein ole päässyt viime aikoina loistamaan, joten tälle kolmikolle puolivälierä on tällä kertaa ehdoton maksimi.

Puolivälierä: Federer vs. Anderson

Kaavion 4. neljännes
Alexander Zverev. Niinpä niin. Indian Wellsissä miehen otteet olivat kaikkea muuta kuin vakuuttavia. Taustalla oli toki jonkin sortin sairastelua, joten vaikea tietysti sanoa, mikä vaikutus sillä peliin oli, mutta nyt ei tosiaan vakuuta. Joku taisi twitterin puolella todetakin, että nykyinen Zverev on Andy Murray valeasussa. Hieman liian passiivista on ja tuntuu, että peli-ideakin olisi vailla isompaa suunnitelmaa juuri nyt. Pelipositio valuu taakse ja vaikka sieltä kuinka moukaroisi, niin ei välttämättä auta. Aggressiivisempaa pitäisi olla. Myös Zverev on äärimmäisen mielenkiintoinen seurattava pelaaja Miamissa.

Tämä neljännes tarjoaa kenties eniten näitä ennakkoon mielenkiintoisia kohtaamisia, jos nuoret onnistuvat murtautumaan osittain jo jopa odotetusti läpi alkukierroksista. Puolivälierään olisi tarjolla todellinen herkkupala, jos Stefanos Tsitsipas ja Zverev tiensä sinne saakka selvittävät. Haastetta matkalla tarjoavat kuitenkin Denis Shapovalov, Frances Tiafoe sekä jo kokeneemmat ratsut Marin Cilic, David Goffin ja Sam Querrey.

Puolivälierä: Zverev vs. Tsitsipas

Välierät:
Djokovic vs. Thiem
Federer vs. Tsitsipas

Finaali: 
Djokovic vs. Tsitsipas

Voittaja:
Djokovic.

VeikkausTV näyttää turnauksen.