10/07/2019

Ennakko: Puolivälierä Novak Djokovic vs. David Goffin, Wimbledon 2019

Wimbledonin puolivälierät pelataan keskiviikkona! Tästä alkaa ennakot!

Novak Djokovic vs. David Goffin
Ennakkosuosikki Novak Djokovic on kahlannut alkukierrokset läpi odotetun tylysti vaikka yksi erätappio jonkinlaisen työtapaturman nimissä on matkaan mahtunutkin (Huber Hukcacz, 3. kierros). Peli on äärettömän tehokasta ilman ylimääräisiä koreiluja tai isompaa magiaa. Djokovic pitää pallossa hyvää painoa pituuden ja vauhdin kautta sekä rankaisee armotta, jos vastustajan lyönti, lyhyt tai ns. kuollut pallo, antaa siihen mahdollisuuden. Kulmia avataan oikeastaan vasta jos ja kun vastustaja avaa niitä ensin. Peruspelaaminen ei kentän pituussuuntaisine lanauksineen ole seksikkäintä, mutta ehdottomasti yhtä tehokkaimmista se on. Vaatii hyvin paljon pelaajalta ja peliltä, joka tähän pystyy vastaamaan.

Kvartsissa sitä pääsee yrittämään Belgian David Goffin, jonka urakointi on kasvanut lähes samaa tahtia kaavion kierrosten kanssa. Uransa kolmatta kertaa Grand Slam-puolivälierässä oleva ja täten myös parhaan Wimbledon-tuloksensa tekevän Goffinin reitillä on riittänyt vähintääkin sopivasti haasteita ja varsinkin kolmannen kierroksen voitto Daniil Medvedevistä oli hyvä testi. Nyt testi on kuitenkin pahinta mahdollista luokkaa.

Isoin kysymys on tietysti se, millä ihmeellä Goffin voisi voittaa Djokovicin? Heidän pelissään on tiettyjä samankaltaisuuksia, joskin Goffin on hieman aktiivisempi, mutta hänellä ei ole oikeastaan mitään yksittäistä osa-aluetta, jolla hän olisi Djokoviciä etevämpi. Siksi ottelusta tulee Goffinille hyvin vaikea ja erävoittokin olisi tavallaan hyvä tulos.

Goffinin monipuolisesta pelistä puuttuu kuitenkin se yksi selvä pelote, jolla voisi tuhoja systemaattisesti tehdä. Kaikkien lyöntisuuntien tulisi toimia aivan ultimaattisen tarkasti ja tehokkaasti, jotta Djokoviciä voisi edes hieman Goffinin pelillä horjuttaa.

Djokovic pystynee pitämään belgialaisen otteessaan hyvin pitkälti painavalla peruspelillään, jolla hän käytännössä pakottaa belgialaisen ottamaan ylimääräisiä riskejä, jotka näkyvät todennäköisesti hieman hätäisinä nousuina verkolle, joista Djokovic rankaisee hyvin usein ja vaikka jopa ahdistettuna selkä verkkoa kohti.

Jos taas serbi intoutuu hyökkäämään aggressiivisesti, niin Goffinille on luvasssa, hyvästä puolustuksesta huolimatta, kovat ajat ja ottelu on nopeasti ja kliinisesti yksinkertaisesti äkkiä ohi. Uskon isossa kuvassa tähän skenarioon, sillä niin hyvällä itseluottamuksella Djokovic seilaa juuri nyt.

Djokovic semeihin 3-0.