10/07/2019

Ennakko: Puolivälierä Roger Federer vs. Kei Nishikori, Wimbledon 2019

Viimeinen pari uunista ulos ja Uniqlo-mannekiinit kehiin!

Roger Federer vs. Kei Nishikori
Vaikka olen viime vuosina alkanut jo kirjoittaa molempia pikkuhiljaa ulos näistä ympyröistä, niin on ihanaa olla väärässä. Federer on tietysti Federer edelleen, aina ja ikuisesti, mutta varsinkin ruoholla äärimmäisen suuri suosikki jopa kisavoittajaksi. Nishikorin piristyminen on niin ikään ollut hienoa seurattavaa.

Puolivälierään japanilainen on tulossa omaan mittatikkuunsa nähden hyvin minimaalisella kuormalla, joten odotukset japanilaisleirissä ovat kovassa nousussa. Joko nyt hänestä olisi isompien pysäyttäjäksi? Hän tuntuu kuitenkin aina ja toistuvasti törmäävän kolmikkoon Federer-Nadal-Djokovic, jota vastaan ei vain rahkeet ikinä tunnu riittävän.

Mikä tekisi tästä kerrasta poikkeuksen? En tiedä, mutta hyvä lähtökohta tuo vähäinen kuorma ja vammattomuus tällä kertaa on.

Vikkelällä jalalla ja hyvillä vastaiskuillaan hän olisi omassa maksimissaan jopa pieni uhka Federerin hyökkäyspelille, mutta käytännössä tämän uhkan realisoituminen vaatisi ainakin muutaman faktorin paikoilleen naksahtamista.

Yksi on juuri siis tuo mainittu oman maksimin kaivaminen. Uskallus pelata koko ajan omaa monipuolisten lyöntisuuntien ja -kulmien peliä, jolla voisi hyvinkin saada Federeriä sen verran liikkeelle, ettei tämä olisi koko ajan pelin päällä, vaan vähän niin sanotusti takajalallaan.

Toinen on Federerin vähintäänkin hienoinen off-päivä, joita vanhemmiten väkisin joskus tulee.

Kolmas on käytännössä se, että Nishikori pääsisi esimerkiksi vaikkapa hyvillä ohituksillaan luomaan painetta Rogerin pelille ja pään sisään. Sveitsiläistä ei ole vielä kukaan päässyt kunnolla turnauksessa testaamaan ja jos Nishikori saisi jotenkin itsensä peliin mukaan ja iskemään vastaan, niin se saattaisi laittaa Rogerin uuteen tilanteeseen, jossa ei enää automaattipilotilla mentäisikään satamaan saakka, vaan matkalla joutuisi hieman epäilemään omaa reittiä, onko se sittenkään se paras väylä voittoon. Tämä vaatii kuitenkin loistavia ja tarkkoja erien aloituksia, erissä roikkumista loppuun saakka ja niin edelleen.

Nishikori on sitkeä, mutta totta kai tämä asetelma ja erityisesti Rogerin pelottavan vahva aggressiivinen peli myrkyllisine rystysliceineen on se tappavin tekijä tässä. Roger semiin erin 3-1.