24/03/2021

Ennakko: Miami 2021

 Koronavuoden merkkipaalu kulminoituu omalla kohdalla melko hyvin Miami Openiin. Viime vuonna piti mennä paikan päälle, mutta viikkoa ennen reissua korona vyöryi isolla aallolla ja koko tämä hullun mylly alkoi. Sovittiin, että mennään sitten tänä vuonna. No, mutta, eipä menty tänäkään vuonna. Pelaajat sentään menivät, joten ennakko tänään alkavaan miesten turnaukseen tulee tässä, olkaa hyvä!

Australian jälkeen kiertue on palaamassa täyteen vauhtiin ja viime viikkoina on pelattu tukku hyvinkin mielenkiintoisia turnauksia, joissa tarjolla on ollut muutamia todellisia herkkupaloja. Nuorten esiinmarssi on jatkunut ja saman voisi povata jatkuvan myös Miamissa. Tämä toki myös siksi, että viimeinenkin isomman kaliiberin dinosaurus Andy Murray ilmoitti vetäytymisestään tiistaina. Novak Djokovic, Rafael Nadal ja Roger Federer olivat vetäytyneet takaisin harjoituskentille vammoihin ja treenikiireisiin vedoten jo aiemmin. 

Tätä tämä tulee toki tulevaisuudessa kasvavissa määrin olemaan. Ei siis anneta sen häiritä, sillä uudet sukupolvet ottavat näyttämöä hyvin haltuun. Viikko viikolta olen itse asiassa luottavaisempi tämän suhteen. Ikävähän näitä suuria nimiä jossain vaiheessa varmasti tulee, mutta esimerkiksi Federerin pelillinen esitys toissa viikolla Dohassa ei kaikilta osin varsinaisesti vakuuttanut. Jo Daniel Evansilla oli mahdollisuutensa Federerin tiputtamiseen, mutta Nikoloz Basilashvilin voitto ei välttämättä enää edes yllättänyt, kun Evans ja Federer olivat tahkonneet edellispäivänä intensiivisen kolmieräisen. Federer ei vaan ole pitkän tauon jälkeen vielä valmis.

Suosikit

Mutta, nuoret ovat. Alexander Zverev otti maukkaan tittelin Acapulcossa, jonka finaalissa kaatui Stefanos Tsitsipas. Ottelu oli mentaalisesta näkökulmasta melkoinen vuoristorataa, mutta lopulta Zverevin pää piti ja hän otti vasta toisen voittonsa kreikkalaisesta. Tämä asetelma ja nämä kohtaamiset alkavat olla jossain kohtaa niitä uusia klassikoita, joihin on tottuminen. Pelillisesti ottelua oli oikeastaan hyvinkin mielenkiintoista seurata, sillä molempien peli parhaimmillaan hivelee kyllä silmää jo nyt. 

Zverevin ja Tsitsipaksen lisäksi voidaan Miamin voittotaisteluun nostaa hurja kolmikko Venäjältä. Daniil Medvedev ratsastaa jälleen hurjassa vireessä ja on alkukauden kuumimpia pelaajia yhdessä maanmiestensä Andrei Rublevin ja Aslan Karatsevin kanssa. Kolmikolla on jo suurehko määrä otteluita tältä vuodelta alla ja tappioita vain kourallinen. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä porukkaa lanaa tällä Masters-tasolla nyt, kun kuntokäyrät osoittavat koilliseen.

Pakka on nyt melko lailla avoin, mutta jotenkin tuntuu, että nämä edellä mainitut kaverit tulevat näitä ympyröitä nyt lähiaikoina hallitsemaan tiukalla otteellaan ainakin siihen saakka kunnes Djokovic ja Nadal tekevät paluun todennäköisesti massa-Masterseissa. Toki monia mielenkiintoisia nimiä turnauksessa on niin nuorten kuin hieman vanhempienkin pelaajien keskuudessa, mutta ehkä voittokamppailuun ei heitä uskalla nostaa.

Emil Ruusvuori

Suomalaisittain tarjolla on tietysti Emilin otteita, mikä on todella upeaa, sillä kyseessä kuitenkin Masters-turnaus. Periaatteessa Emilillä kävi pieni arpaonnikin vielä ensimmäiselle kierrokselle kun vastaan arvottiin villillä kortilla mukaan päässyt Carlos Alcaraz. Tämä on kuitenkin nuori, lupaava ja nouseva pelaaja, aivan kuin Emilkin, joten hyvin jännittävä asetelma tässäkin. Jos Emil voittaa tulisi haaston paikka tällä kertaa juuri Zvereviä vastaan toisella kierroksella. Viime viikolla Emil sai turhautettua kuumaa Rublevia melkoisesti, joten olisi upeaa nähdä Emilin operoivan Zvereviä kumoon takarajan päältä. Toivotaan, että tämä unelmakohtaaminen toteutuisi.

Ennuste

Puolivälierät:
Medvedev vs. Bautista-Agut
Zverev vs. Dimitrov
Rublev vs. Karatsev
Tsitsipas vs. Shapovalov

Välierät:
Medvedev vs. Zverev
Tsitsipas vs. Rublev

Finaali:
Medvedev vs. Tsitsipas

Voittaja:
Medvedev.

Eurosport ja Eurosport Player näyttävät turnauksen.

Vasurilla-blogi/Tenniskoulu Topspin ja Eurosport ovat yhteistyössä kaudella 2021.