Niputetaan keskiviikon kvartsit tällä kertaa samaan postaukseen, nyt kun on vauhtiin taas päästy.
Andrei Rublev vs. Marin Cilic
Hieman tutkan alapuolelta kärkikahinoihin uudestaan noussut Marin Cilic on ollut kieltämättä yllättävä, mutta samalla positiivinen pelillinen piristys tämän vuoden Garrosilla. Uraa on jossain määrin jopa liiaksi määrittänyt hivenen varovainenkin ison miehen pelaaminen vaikka edellytykset isompaankin pommitukseen olisivat olleet koko ajan olemassa, kuten esimerkiksi US Openista voittovuodelta 2014 muistamme.
Garrosilla mies on kuitenkin asettunut aggressiivisella pelipositiolla lähes takarajan päälle, mistä hän operoi hyvin tasaisesti, mutta samalla myös kärsivällisen aggressiivisesti. Isoa syöttämistä ja hyvää pallon ajamista päälle molemmilta puolilta. Peli on ollut miellyttävää katseltavaa ja tapa, jolla hän niputti muun muassa Daniil Medvedevin edellisottelussaan oli kerrassaan vakuuttava.
Puolivälieräottelun kannalta täytyy toivoa, että Cilicin paketti pysyy edelleen kasassa ja mies kuosissa, sillä ikää alkaa hänelläkin olla. Andrei Rublev tule antamaan hetkenkään rauhaa kovassa tempossaan, jos hän pääsee määräämään tahtia.
Siksi Cilicin onkin aivan pakko pyrkiä olemaan se aloitteellisempi ja aktiivisempi pommittaja. Rublev on toki kovalla tempollaan tappavan tasainen, mutta huonommillaan myös liian monotoninen ja joskus jopa virheherkkä. Jos Cilic onnistuu pitämään paineen yllä, on hänellä hyvä mahdollisuus edetä vielä kerran urallaan Grand Slam -semifinaaliin.
Cilic jatkoon 3-1.
Casper Ruud vs. Holger Rune
Toisessa parissa illan main eventinä nähdään skandinaavinen mittelö, jossa Norjan Casper Ruud ja Tanskan Holger Rune ottavat mittaa toisistaan panoksena uran ensimmäinen Grand Slam-semifinaalipaikka sekä pohjoismaiden massakuninkuus.
Runen loistava ja ennakkoluuloton voitto Stefanos Tsitsipaksesta oli vakuuttava näyttö nuoren tanskalaisen pelistä, mutta myös psyykkisestä vahvuudesta.
Puolivälierässä tätä kysytään taas hurjasti, sillä tilanne on täysin uusi, panos jo aikamoinen ja samalla täytyisi jotenkin nollata oma pää uudelleen näin ison voiton jälkeen. Peli on kuitenkin ollut kerrassaan mainiossa vireessä läpi turnauksen, joten samalla ennakkoluulottomuudella ja sopivan "tyhjällä päällä" mahdollisuudet ovat jälleen olemassa. Kreikkalaista vastaan Runen taktinen pelikirja oli todella hyvä ja samankaltaista kirjan kappaletta, jossa painostus on vastustajan rystypuolella, tulisi käyttää myös Ruudia vastaan, joka rakastaa operoida hyvin paljon hyvällä kämmenellään. Palloa on saatava paljon Ruudin rystypuolelle tai ainakin on avattava kenttää Ruudin kiertäessä paljon lyöntejä kämmenelleen, jolloin varsinainen kämmennurkka jää isosti auki minne voi iskeä sopivan paikan tullen.
Norjalainen on pelannut itsensä puolivälierään melko odotetusti, mutta matka ei ole ollut aivan niin kuopaton kuin olisi ehkä jopa odottanut. Tappioeriä on tullut siellä täällä eikä mikään ottelu ole ollut varsinainen puistokävely, vaikka kaavio ei ole missään nimessä ollut pahin mahdollinen.
Koska ottelu on erityisesti Ruudille ottelu, jossa hänellä on erinomainen mahdollisuus alkaa lunastamaan niitä isoja (massamenestys)odotuksia, niin varmasti myös paineet ovat sen mukaiset. Nuorempi haastaja Rune voi hyvinkin tehdä Ruudin elämän hyvinkin hankalaksi, jos hän pystyy takomaan lyöntejään vapautuneesti ilman ylimääräisiä paineita. Ensimmäinen Grand Slam-semimahdollisuus on kuitenkin aina ensimmäinen ja se voi näkyä myös Runen otteissa.
Veikkaan, että Ruudin fokus pysyy kasassa ja hän käyttää mahdollisuutensa vieden tämän erin 3-1.