16/09/2022

Ennakko: Suomi vs. Uusi-Seelanti, Davis Cup 2022

 Davis Cup palaa jälleen Suomeen ja tuttuun kotiluolaamme Espoon Metro Areenalle! Tälläkin kertaa panokset ovat kovat, sillä voittamalla tämän pääsisimme jälleen pelaamaan paikasta maailmanlohkoon eli Davis Cupin lopputurnaukseen. Tämä iso unelma oli jo viime kerralla melko lähellä Belgiaa vastaan, mutta ihan ei vielä riittänyt. Usko on kuitenkin kova, että voittamalla tämän tässä ja nyt, niin ensi vuonna tärppää jolloin Suomi etenisi ensimmäistä kertaa lopputurnaukseen. 

Mutta ensin täytyy siis hoitaa tämä.

Suomi lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta ei tämä missään nimessä läpihuutojuttu ole. Varsinkin, kun Davis Cup on kilpailuna usein arvaamaton. Paperilla olemme melko selvästi Uutta-Seelantia vahvempia, mutta harvoin näitä paperilla on voitetaan. Kotiyleisön tuki on meille kuitenkin iso etu, joten käytetään se Espoossa maksimaalisesti. 

Otteluohjelma näyttää tässä vaiheessa tältä, mutta kuten aina, muutoksia pelaajiin voi hyvinkin tulla.

PERJANTAI 16.9. KLO 18.00

Emil Ruusuvuori – Kiranpal Pannu
Otto Virtanen – Ajeet Rai

LAUANTAI 17.9. KLO 14.00

Harri Heliövaara/Emil Ruusuvuori – Michael Venus/Artem Sitak
Emil Ruusuvuori – Ajeet Rai
Otto Virtanen – Kiranpal Pannu

Selvää on, että Emil Ruusuvuoren varaan lasketaan paljon. Emilin on käytännössä tuotava kaksi pistettä eli voitettava kummatkin singelinsä. Uuden-Seelannin pelaajat ovat melko tuntemattomia varmasti kaikille, joten siinä mielessä he ovat jonkin sortin arvoitus. Tasoeroa Emiliin on kuitenkin jonkin verran. Luonnollisesti näissä tilanteissa tulee lähteä äärimmäisen fokusoituneena tekemään omaa perusjuttua ja iskemään matkan varrella vauhtia ja tempoa kasvattaen.

Koko ottelun kannalta panokset kulminoituvat nelinpeliin ja Otto Virtasen kaksinpeleihin. Periaatteessa meille tulisi riittää yksi voitto näistä kolmesta ottelusta, mutta kuten sanottua, Davis Cupin historia on täynnä yllätyksiä. 

Otolla (ATP-ranking 252) on joka tapauksessa oiva paikka iskeä jo perjantaina tärkeä voitto Uuden-Seelannin ykköspelaajasta Ajeet Rai'sta, jonka ranking on 679, joten parhaimmillaan tästä voi tulla hyvinkin tasainen kamppailu. Toivotaan kuitenkin, että Oton iso peli lähtee toimimaan heti alusta lähtien ja toimii maaliin saakka.

Olisi nimittäin elintärkeää, että lauantaihin päästäisiin 2-0-johdossa ja paineet olisivat isosti vastustajien päädyssä.

Nelinpelin paikka on Davis Cupissa aina herkullinen. Se pelataan eräänlaisena vedenjakana eli kolmantena otteluna ennen ykköspelaajien ja mahdollisesti myös kakkospelaajien kohtaamisia. Nelinpeli on tässäkin ottelussa tärkeä ja iso ottelu. Ennakoiden voidaan puhua viikonlopun kovimmasta ottelusta. Luonnollisesti tulikuuma Harri Heliövaara (nelinpeliranking 17) pelaa meiltä ja ainakin tällä tietoa siis Emilin kanssa, mutta Uudella-Seelannilla on heittää vieläkin isompi nimi neluriin. Michael Venus on nelinpelirankingiltään maailman seiska juuri nyt, joten hän yhdessä Artem Sitakin (nelinpeliranking 112) he ovat varmasti kova pari. Todennäköisesti he ovat kuitenkin myös kovassa paikassa. Odotuksissa on hyvinkin laadukasta nelinpeliä, joten nautitaan siitä, mutta voitto ja koko ottelun sinetöinti ei olisi pahitteeksi vaikka jo tässä kohtaa.

Emilin mahdollinen toinen ottelu ykköspelaajien kohtaamisessa Rai'ta vastaan pitäisi kuitenkin olla viimeistään se sinetti, mutta selvää on, että Uusi-Seelanti panostaa kaiken varsinkin perjantain Virtanen vs. Rai -otteluun ja nelinpeliin. Jos niistä toinen tai jopa molemmat kääntyisivät heille, on meillä käsissä huima, vasta viidennessä ottelussa ratkeava Davis Cup -taisto. Toki se olisi jännityksen kannalta melkoista, mutta toivotaan nyt kuitenkin, että homma saataisiin paketoitua jo nelurissa tai Emilin toisessa matsissa. Näin ainakin itse uskon eli 3-0 tai 3-1 meille ja ensi vuonna karsintaotteluun!

Tennisliiton sivut ja sosiaalinen media raportoivat aktiivisesti tapahtumasta, mutta parhaiten kärryillä pysyy tietysti tulemalla paikalle! Nähdäänkin siis sankoin tennisjoukoin Areenalla! Itselläni on ilo ja kunnia olla jälleen mukana liiton viestintätiimissä, joten hyvää pöhinää ja säpinää riittää perjantai-lauantaiakselilla.