26/05/2013

Viikon video, viikko 20 ja 21

Tuplanumero, koska viime viikonloppu meni kuten meni.

Viime viikolla pelattiin siis Rooman Masters. Nadal pelasi tyylilleen uskollisesti jalka kaasulla ja kun Djokovic tukkoili itsensä ulos ottelussa Tomas Berdychiä vastaan, ei voittajaa tarvinnut kaukaa hakea.

Mutta. Latvian Ernests Gulbis antoi hurjan myrskyvaroituksen kolmannella kierroksella. Jos keli Garrosilla on jonain päivänä koleahko ja/tai kostea ja Nadal saa vastaansa Gulbisin kaltaisen moukaroijan, on yllätysmomentti olemassa. Betsaajat siis tarkkana sään kanssa.

Toki se vaatii haastajalta vielä ainakin yhden faktorin. Pään.

Seuraavassa tulee kaksi videota pelaajista, jotka hävisivät Nadalille ikuisessa kaupungissa. Niitä katsoessa voi miettiä kumpi pelaajista yllättää joskus Nadalin massalla? Tai on ainakin lähempänä sitä?

Molemmilla on parhaimmillaan hyvin samantyyppinen moukarointipeli, mutta ei mennä siihen, vaan kavereiden asenteeseen. 

Ilman Gulbisin kaltaista uskoa omaan tekemiseen ei kaadeta kovinkaan montaa kärkinimeä heidän "kotikentillään". Toki Gulbisilla on tuossa jopa arroganttikin asenne, mutta itsevarmuuden ja arroganttiuden raja on joskus varsin häilyvä, varsinkin urheilussa. Eihän tuolla olla hymypoikapatsaita hakemassa vaan voittoja. Kaiken uhon keskelläkin Gulbisinkin on kuitenkin syytä muistaa, että parempi voittaa aina.

Silti, Gulbisilla on mielestäni pään puolesta mahdollisuus järkyttää tennismaailman lähes betonisia rakenteita milloin tahansa, varsinkin yksittäisissä otteluissa. Pelissä on kuitenkin vielä sen verran epätasaisuutta, jotta hän voittaisi tarpeeksi usein myös heikoimpina päivinään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suurkisojen voittamiseen on vielä matkaa. 

Berdychin juna on pään osalta mennyt jo kauan sitten, kuten aiemminkin on jo tullut kirjoitettua. Berdych jääneekin tenniksen historiaan yhtenä niistä lukuisista pelaajista, josta olisi voinut tulla vaikka mitä, mutta josta ei koskaan tullut suurkisavoittajaa.