08/09/2015

Ennakko: Puolivälierät I, US Open 2015

Kvartsiaikaan siirrytään New Yorkissa nyt! Tässä ennakot!

Novak Djokovic vs. Feliciano Lopez
Djokovicin juna on edennyt pysäkiltä pysäkille ilman suurempia ongelmia. Ihan absoluuttista parastaan mies ei ole vielä esittänyt, mutta se voi olla hyväkin asia. Kun matkalla kohtaa pieniä vaikeuksia, ne eivät tule jatkossakaan yllätyksinä. Niiden käsittely helpottuu ja tilanteeseen on helpompi sopeutua. Djokovicin kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että mies osaa edelleen roikkua, raastaa ja paiskia duunia niin hurjan määrän, jolloin hän on ilman parastaankin järkyttävän vaikea vastus kenelle tahansa ja milloin tahansa.

Feliciano Lopez tarjoaa kuitenkin Djokovicille uudenlaisen haasteen tässä turnauksessa. Perusjauhamisen sijaan on nyt tulossa erittäin rytmitöntä, hyökkäävää ja verkolle nousevaa pelaamista.

Ottelun avain onkin siinä, kumpi pelaajista saa määrätä pelaamisen keinot. Lopezille tämä on elinehto. Jauhamiseen sortumalla espanjalainen olisi täysi vastaantulija. Sitä hän voi olla toki hyökkäämälläkin, sillä Djokovic on yksi ilkeimmistä ohittajista kiertueella. Periaatteessa Lopezilla olisi kuitenkin keinot, rytmittömällä pelaamisellaan ja aavistuksen jopa hitaalla habituksellaan, ravistella Djokovicin peliä. Jos hän saisi pidettyä unelmatasonsa, niin hyvällä vasurisyöttämisellään hän pistäisi Djokon tiukoille. Se vaatii kuitenkin hurjasti ja nyt selkeästi liikaa.

Djokovic kuitenkin jatkaa erin 3-0.

Marin Cilic vs. Jo-Wilfried Tsonga
Boom. Boom. Ja nyt en puhu Beckeristä.

Tässä ottelussa tuskin tullaan kovinkaan paljon tuuppaamaan, sillä tällä hetkellä se olisi kohtaloksi. Kumpikin on löytänyt hyvän vireen. Tsonga on ollut oikeastaan vakuuttava koko turnauksen ja Cilic taisi löytää viisasten kiven edellisen kierroksen lopussa. Jos kumpikin pystyy pitämään omaan tasonsa näemme upeaa tulitusta kaikkialta.

Tsongan kohdalla ja isojen kisojen loppuvaiheissa on kuitenkin usein nähty pelin jonkinlaista sekoamista, jolloin pää ei pysy touhussa mukana. Homma on mennyt räiskimiseksi ja ikään kuin totaalisesti överiksi. Nyt esitykset ovat, ainakin vielä, olleet yllättävänkin kypsiä ja mies tekee jossain mielessä ehkä jopa uutta tulemistaan. Hyvä syöttäminen petaa paikkoja isolle kämmenpommille ja sen jälkeen pelaaminen on jo selvästi helpompaa.

Se, riittääkö tämä Cilicille on täysin toinen asia. Jos tämä todella syöttää yhtä hyvin kuin edellisen ottelun jälkimmäisellä puoliskolla, on edellä mainittu ilotulitus lähellä. 

Cilic on kuitenkin jonkin verran sortunut "pelailuun" tähän mennessä. Isoin peli on vasta tehnyt tuloaan ja se ei ole tullut ilman virheitä. Tsongan ei-niin-rautaista puolustusta vastaan riittäisi toki hieman jauhavampikin mylly, jolloin tehoja voisi ottaa aavistuksen jopa pois, mutta toisaalta tämä on viimeinen paikka ennen tosipaikkaa (Djokovic) laittaa peli pommituksineen nyt viimeistä piirua myöten kuntoon. 

Ehdottamasti tämän illan main event, jonka Cilic vie hyvillä fiiliksillä ja hurmoksellaan erin 3-1.