09/09/2015

Ennakko: Puolivälierät II, US Open 2015

Stan Wawrinka vs. Kevin Anderson
Marin Cilicin ja Jo-Wilfried Tsongan kohtaamisen tavoin myös tässä ottelussa tullaan näkemään hurjaa pommitusta. 

Andersonin makea voitto Andy Murraysta toi varmasti itseluottamusta, sillä tuon kaliiberin voitto Grand Slameissä on harvojen herkkua. Nyt voi siis olla klassinen suurvoiton jälkeisen tappion paikka, varsinkin kun ottelu vei varmasti myös fyysisiä voimavaroja.

Wawrinkan peli on ollut tähän mennessä melko tasaista tekemistä ja saman tason pitäminen riittänee myös Andersonia vastaan. Tasonnosto ei kuitenkaan olisi pahitteeksi, sillä välierä väsyneenä mahdollisesti Federeriä vastaan ei kuulosta parhaalta vaihtoehdolta. 

Uskonkin, että Stan pommittaa peruslyöntejään jo siihen malliin, että aavistuksen väsynyt Anderson ei pysy vauhdissa mukana. 

Wawrinka 3, Anderson 1.

Roger Federer vs. Richard Gasquet
Vaikka "the battle of the backhands" menisikin nousujohteisesti tänä vuonna, ja tässä turnauksessakin, pelanneelle Gasquet'lle, on vaikea nähdä koko pelin kääntyvän ranskalaiselle. 

Federer on tehnyt toistaiseksi selvää kaikista ja varsin vakuuttavasti. Sveitsiläisen kuorma on minimaalinen, toisin kuin Gasquet'n kohdalla. Tämä tietää armotta vaikeuksia ja voi olla, että tuloksena on jopa jonkin sortin teurastus. Tuorein jaloin Federerin liike on edelleen sen verran terävää, että moukarointia ja aggressiivistä peliä on mahdollista toteuttaa maksimaalisella tasolla. 

Gasquet'n roolina on yrittää rikkoa Federerin peliä ja rytmiä. Paras mahdollisuus siihen on kääntämällä peliä mahdollisimman paljon rystylle ja iskeä paikan tullen terävästi linjaan. Monipuolisella rystyllään tämä on tietysti mahdollista, mutta peli ei ihan sillä vielä ratkea. Tarvitaan niin paljon muutakin hurjasta syöttämisestä lähtien, joten millään en jaksa uskoa, että ranskalaisen rahkeet riittäisivät voittoon saakka.

Federer 3, Gasquet 1.