03/06/2019

Ennakko: Puolivälierä Rafael Nadal vs. Kei Nishikori, Roland Garros 2019

Päivän toinenkin puolivälierä on toki herkullinen ainakin paperilla, mutta suurehko vesittymisen vaara on tässä ottelussa ilmeinen.

Rafael Nadal vs. Kei Nishikori
Nadal on ollut hyvässä vireessä ja tehnyt juuri sen, mitä on odotettukin. Peli on paikoitellen todella jäätävää, mutta pieniä aaltoilujakin on seassa ollut, vaikka ns. todelliset mittarit ovat vielä kohtaamatta. Erätappiossa David Goffinille oli ehkä hieman työtapaturman makua, mutta toisaalta, tuliko niitä esimerkiksi viime vuonna? Niinpä. Ei tullut. Mielestäni tämän vuoden turnaus onkin vielä täysin auki, eikä Nadalin lanaus ole tänä vuonna mitenkään yliluonnollista vielä ollut.

Mittaria ei tarjoile kuitenkaan vielä Kei Nishikorikaan, sillä vaikka japanilainen on pelannut hienosti ja jopa ajoittain haastanut Nadalia hyvin massallakin, niin nyt alla on niin hurja kuorma, ettei itsensä uuvuksiin usein pelaava Nishikori pysy varmastikaan millään tasolla Nadalin kyydissä tiistaina. Kaksi edelliskierrosta ovat vaatineet täydet viisi erää ja toisellakin kierroksella kului neljä erää Jo-Wilfred Tsongan kanssa. Kun Nadal tietää tämän, hän voi lähteä isoilla tykeillä heti ottelun alusta lähtien ja odotella japanilaisen kypsymistä tekemälle tälle parhaimmassakin/pahimmassakin tapauksessa hitaan, mutta varman kuoleman.

Lisäksi Nishikorin keskittyminen Nadalin kohtaamiseen jää varsin lyhyeksi, sillä ottelu Benoit Pairea vastaan venyi maanantaille, joten vahva on se tunne, että Nadalin myllyssä geimitkin ovat nyt tiukassa ja tästä tulee puolivälierien selvin ottelu.

Jotenkin Nishikorin tulisi vain lämäillä menemään ja toivoa, ettei Nadal pääse rytmiin kiinni, mutta kyllä tässä nyt aikamoista ihmettä ja/tai taikatemppua tosiaan tarvitaan, jotta Nishikori edes erän saisi. Nadal 3-0.