04/06/2019

Ennakko: Puolivälierä Dominic Thiem vs. Karen Khachanov, Roland Garros 2019

Keskiviikon toinenkin puolivälieräennakko kehiin!

Dominic Thiem vs. Karen Khachanov
Dominic Thiemin puolivälieräpaikka ei ole yllätys, mutta se on, että mies on pelannut neljässä ottelussaan jo kolme nelieräistä ottelua. Tällä kertaa puolivälierässä ei kuitenkaan ole kyse fyysisestä kuormasta, vaan siitä, että pelillisesti mies ei ole vielä ollut parhaassa iskussaan. Tänä vuonna Thiem nimittäin ymmärsi, mahdollisesti viime vuodesta viisastuneena, jättää Roland Garrosia edeltävän viikon pelaamatta, jotta tankki olisi täynnä Pariisissa. Hyvä niin.

Huolestuttavampaa onkin ollut itävaltalaisen pelin aaltoilu. Toki edelliskierroksella Gael Monfilsiä vastaan tekeminen oli jo selkeästi parempaa ja ennen kaikkea tasaisempaa, joten siinä mielessä kunnon ajoitus lienee kohdallaan. Tasaisuutta tarvitaankin, sillä kaaviossa ovat edelleen jäljellä ne isoimmat uhat Grand Slam-mestaruuden tiellä eli Novak Djokovic ja Rafael Nadal, joita ei massallakaan huonolla pelillä voiteta.

Mutta paha on vastus myös puolivälierässä. Karen Khachanov pelasi huiman ottelun Juan Martin del Potroa vastaan ja osoitti omaa, uudenlaista tasaisuuttaan ja samalla myös jopa suurvoittajan auraa. Voitto oli monessa mielessä iso, sillä ei ole ikinä helppoa kaataa Grand Slam-mestaria Grand Slamissä ja tapa, jolla voitto tuli, oli kertakaikkisen upea sekoitus kypsää taktiikkaa, voimapeliä ja hyvää tatsia. Venäläinen esitti mielestäni nimenomaan kypsimmän esityksensä mitä itse olen häneltä todistanut. Pää kesti paineen alla hyvin ja hänen hyvin juanmartindelpotromainen pelinsä toi voiton Juan Martin del Potrosta. Sekään ei ole ikinä ihan helppo tehtävä. Kysykää vaikka Grigor Dimitrovin Roger Federer-rekordia.

Puolivälierässä onkin mielenkiintoista seurata millä tavoin kumpikin lähtee otteluun ja millä tavalla he yrittävät vastustajansa murtaa. Kumpikin pitää luonnollisesti oman pelinsä pelaamisesta, mutta nyt asetelma vaikuttaisi kovasti siltä, että toinen joutuu joustamaan.

Jos Thiem pääsee myllyttämään yläkierrehelvettiään täydellä teholla, on Khachanovin paha lämäillä riittävän laadukkaasti varsinkaan pitkiä aikoja. Jos taas Khachanov pääsee moukaroimaan Thiemiä, niin tämä joutuu väkisin rimpuilemaan kierteidensä kanssa hieman taaempana, mistä painavan vastaiskun tekeminen on hyvin haastavaa.

Molemmat osaavat viedä peliään erinomaisesti, jos he saavat siihen tilaisuuden. Ottelu pelataan Suzanne-Lenglenillä, joka on hieman Philipp Chatrieriä hitaampi, mikä suosii aavistuksen Thiemiä, mutta tasaista tästä tulee väkisin. Sanoisin, että Thiem välieriin erin 3-1.