23/05/2022

Missä ovat ennakot?

Moni on varmasti ihmetellyt, ja osa jopa kysellyt, mihin ovat jääneet turnaus- ja otteluennakot sekä otteluanalyysit. Kysymys on täysin validi.

Tosiaan, tässä on ollut jo muutamia Masterseja ja nyt myös Roland Garros, joista ei ennakoita eikä muita bloggauksia ole näkynyt eikä kuulunut.

Asiaan on kuitenkin yksinkertainen selitys.

Mitään dramaattista saati peruuttamatonta ei ole kuitenkaan tapahtunut.

Isoin tekijä on ollut se, että sairastuin maaliskuun alkupuolella koronaan, joka söi jaksamista aika karusti reilun kuukauden ajan. Mastersien seuraaminen saati niistä kirjoittaminen ei tosiaankaan ollut prioriteettilistan päällimmäisin ajatus, varsinkin kun myös maailman tilanne on mitä on.

Palataan hetkeksi tuohon koronaan, joka on varmasti monelle muullekin, rokotuksista (3 kpl) huolimatta, varsin tuttu. 

Oma toipuminen on jossain määrin edelleenkin kesken, sillä peruskunto tippui aika karusti taudin aikana ja sen aiheuttaman lepojakson jälkeen. Ylipäätään meni todella pitkään ennen kuin alkoi fyysisesti jaksamaan edes kevyttä treeniä. Sykkeet nousivat lapsellisen pienestä hyvin korkealle ja peruskunto tuntui laskeneen melkein 0-tasolle. Ensimmäisissä tennistreeneissä jalka painoi älyttömästi ja jaksaminen riitti hädin tuskin noin 20-30 minuutin pallotteluun. Tuntui, että olisi kuukaudessa vanhentunut noin 30 vuotta.

Treenaamisen intensiteettiä ja frekvenssiä ei ole helpottanut myöskään jo pitkään (syys-lokakuusta) oireillut olkapää, joka alkoi ketuttamaan jo tammi-helmikuussa melko rajusti. Edes koronan aiheuttama treenitauko ei auttanut käytännössä yhtään. Vasen olkapää estää käytännössä syöttämisen edelleen, mutta pikkuhiljaa peruslyöntitreenejä on voinut alkaa tekemään normaalisti, kiitos hyvän fysioterapian ja kuntoutusohjeiden. Kivulla on kuitenkin ollut melkoinen vaikutus myös tenniksen seuraamiseen, sillä matsien katselu ei ole omalla kohdallani juuri koskaan varsinaisesti helpottanut peli- ja treenauskuumeeseen.

Kaiken tämän lisäksi normiarki töineen ja perhe-eloineen on pitänyt hyvinkin kiireisenä. Alkuvuoden  osalta isoin projekti eli Psyykkisen Valmennuksen -koulutus vei kaistaa melko paljon bloggaamiselta, mutta ei sentään kirjoittamiselta, sillä koulutukseen sisältyi hurja määrä kirjallista sisällöntuottamista. Kirjoitustatsi on siis toivottavasti jossain määrin pysynyt lapasessa, joten toiveissa on aktivoitua kesän aikana myös täällä. 

Mutta siis. Jos tämän kaiken nyt jotenkin summaisi, niin tänä keväänä tenniksen seuraaminen ei ole ollut sillä tasolla, että voisin tai kehtaisin siitä asiantuntevasti julkisesti paljoakaan jaaritella, mutta do not worry, I will be back.

Nautinnollista tenniskesää ja Roland Garrosia kaikille! Kiitokset myös yhteydenotoista! Pysytään linjoilla!