14/03/2013

Ennakko: Roger Federer vs. Rafael Nadal, Indian Wells 2013

Ensi yönä on käytännössä pakko nousta klo 4.15 katsomaan Rogerin ja Rafan matsia. Ei siinä muu auta. Tämä on taas näitä. Pakko ja pakko, mutta pakko se on, ei siitä mihinkään pääse. Vaikkei kyseessä ole edes finaali, vaan "ainoastaan" puolivälierä. Tässä parivaljakossa on kuitenkin jotain taikaa, eikä näitä otteluita loputtomasti enää tule.
Kaverit kohtaavat ensimmäistä kertaa vuoteen ylipäätään ja ensimmäistä kertaa noin sataan vuoteen näin "aikaisessa" vaiheessa turnausta. Moni voi kysyä: "mitä sitten?" Osittain totta, sillä toinen jatkaa välieriin ja toinen lähtee kotiin tai Miamiin.

Mutta. Käytännössä tässä kuitenkin ratkaistaan tämän turnauksen osalta potentiaalinen kakkonen ja isossa kuvassa saatetaan nähdä monta asiaa, kuten

1) Ovatko Nadalin polvet valmiit koville kentille?
2) Pystyykö Nadal pelaamaan vielä kovien kenttien aggressiivisinta peliään tai edes lähelle sitä vai meneekö tämä jauhamiseksi alustasta huolimatta?
3) Kestääkö Rogerin fysiikka Rafan mahdollista myllyä, kun alla on kaksi ja puolituntinen ottelu eiliseltä? Toki, niin on Nadalillakin.
4) Miten Federerin rysty kestää Nadalin kämmenlyönnin yläkierrehelvettiä? Edelliskerrasta on aikaa.
5) Kumpi pystyy viemään ottelua ja kääntämään lyöntisuuntia mieleisekseen? Toisin sanoen, kumpi pääsee asemoitumaan paremmin rystykulmaansa lyömään kämmentä?
6) Jos ottelu menee tiukaksi, kumpi hermoilee enemmän? Periaatteessa Nadalin on ehkä helpompi lähteä otteluun, sillä kukaan tuskin odotti häneltä tämän enempää Indian Wellsistä. Kaikki tästä eteenpäin on vain plussaa. Kun taas Federerin mindsetti saattaa mennä niin, että hänen ikään kuin kuuluu voittaa tämä ottelu. Onhan kyseessä kuitenkin "hänen alustansa" ja vastustaja on vasta tekemässä comebackiä, ...

Hirmuisen mielenkiintoinen ottelu siis jälleen kerran.

Itse pistän vielä tässä vaiheessa kautta rahani likoon Federerin puolesta. En millään jaksa uskoa, että Nadal pystyisi jo nyt kaatamaan miehen, joka on edelleen ehdottomasti yksi parhaista kovilla kentillä.

Toki Nadal on yllättänyt niin monta kertaa, ettei sekään toisaalta yllätt... No kyllä se yllättäisi ja isosti. Federer kiinni kertoimella 1.85.

Hyviä unia ja yöheräämisiä!