11/08/2014

Ennakko: Cincinnati Masters 2014

Mastersit jatkuvat yllätyksellisen Toronton jälkeen heti Cincinnatissa! Tässä ennakko!

Toronton suurimmasta yllätyksestä vastasi ehdottomasti Jo-Wilfred Tsonga. Neljän topkymppijätkän niputus samalla viikolla on suorituksena vailla vertaa. Tsongan paluu kirkkaimpiin parrasvaloihin olikin hienoa katseltavaa, sillä takana on muutama hieman vaatimattomampi vuosi päämäärätöntä räiskimistä. Nyt otteissa oli ajatusta, ihailtavaa kypsyyttä ja kontrolloitua pommitusta. Peli oli varsin hyvin kuosissaan ja varsinkin syöttäminen oli käsittämättömän kovalla tasolla. Mielenkiintoista nähdä, mihin paukut riittävät Cincinnatissä, jossa alustana on aavistuksen hitaampi pinnoite. Vähän epäilen, että paukut riittäisivät nyt.

Ennen Toronton turnausta povasin Novak Djokovicin voittoa, mutta jotenkin hänen otteissaan oli jälleen jonkin sortin haluttomuutta, ellei peräti suoranaista anemiaa. Epäilen, että Cincinnatissa nähdään motivoituneempi kuitenkin Djokovic, sillä tarjottimella olisi viimeisen puuttuvan Masters-turnauksen voitto. Omanlaisensa saavutus sekin. Paljon pitää kuitenkin parantaa, mutta hitaampi kova kenttä sopii paremmin niin Djokoville kuin muille fyysisyydenkin nimiin vannoville pelureille. Myös Andy Murrayn odotan nostavan pelitasoaan selvästi.

Entä sitten Federer? Kaavio oli Torontossa ihanteellinen, mutta reitti finaaliin muodostui lopulta työlääksi ja ensimmäisessä "tosipaikassa" tulikin sitten tappio. Kun Djokovic kompuroi, oli pöytä tavallaan katettu jo Federerille, mutta vaikeaa tuntuu olevan. Rysty on mitä on, eikä tulivoima yksinkertaisesti riitä siltä puolen mihinkään. Kun vastaan astelee kaverit, jotka Feden rystyn löytävät, niin peli on käytännössä aina ohi. Tsonga ei voitostaan huolimatta ole edes parasta kastia tässä suhteessa. Toronton finaalipaikasta huolimatta ei siis hyvältä näytä. Rystyn virheherkkyys häiritsee selvästi miestä ja lamaannuttaa myös muuta pelaamista, sillä paljon tuli virheitä myös kämmenpuolelta.

Nuorista Milos Raonic ja Grigor Dimitrov pelasivat Torontossa kutakuinkin odotetulla tavalla, sillä Raonicin rasitusmäärä alkoi olla tapissa jo viime viikolla. Dimitrovin tasonnousu sai jälleen katetta, sillä semifinaali oli hieno jatkumo kesän hyville otteille. Tällä kertaa en kuitenkaan odota miesten taistelevan semifinaalipaikoista, vaan kvartsit lienevät maksimi, sillä rasitusta on tullut paljon. Lisäksi uskon yksinkertaisesti isompiin nimiin tällä viikolla, kun tuntumaa vauhdilla lähestyvään US Openiin haetaan nyt jo tosissaan.

Kristallipallo Cincinnatiin näyttääkin seuraavaa.

Puolivälierät:
Djokovic vs. Tsonga
Wawrinka vs. Gasquet
Raonic vs. Berdych
Federer vs. Murray

Välierät:
Djokovic vs. Wawrinka
Berdych vs. Murray

Finaali:
Djokovic vs. Murray

Voittaja:
Djokovic.