16/08/2016

Ennakko: Cincinnati Masters 2016

Heti olympialaisten perään alkaa loppukiri kohti US Openia ja tällä viikolla pelaajien tiukassa ohjelmassa on vuorossa Cincinnatin Masters. Tässä ennakko, joka on siis muutaman päivän harhainen Riosta johtuen!

Olympialaisten tapaan myös Cincinnati kärsii jonkin verran poisjäänneistä. Roger Federer laittoi pillit tältä vuodelta pussiin jo ennen Rioa ja Novak Djokovic ilmoitti jonkinasteisesta loukkaantumisesta Rion yllätystappion jälkeen. Juan Martin del Potro puolestaan ei olisi ilman karsintoja tai villiä korttia olisi mahtunut edes mukaan, joten väsyneelle argentiinalaiselle lepo tulee varmasti sopivaan paikkaan. Openiin kun on aikaa enää parisen viikkoa.

Toki moni huippupelaaja on Cincinnatiin myös löytänyt. Jopa Rion menestyjistä on suuri osa ainakin paikalla ja näillä näkymin myös viivalla. Hieman skeptinen kuitenkin heidän pelaamisen suhteen tällä viikolla kuitenkin olen. Tässä mielessä paikalla voittotaistelun suhteen onkin hieman kahden kierroksen väkeä: Rion väsyttämiä ja viime viikolla levänneitä pelureita. 

Jälkimmäiselle porukalle tarjotaankin nyt oivaa paikkaa hakea hyvää viikkoa ja Masters-voittoa sopivasti US Openin alle. Tähän joukkoon kuuluvat mm. Milos Raonic, Stan Wawrinka, Nick Kyrgios ja jossain määrin jopa Tomas Berdych. Heistä oikeastaan kaikilla on sopiva kaavio nyt hyvään tulokseen ja uskonkin, että joku heistä viikon päätteeksi voittajaksi kruunataan.

Todennäköisimpänä heistä pidän Raonicia, jolla on selkeästi ollut hieman make-or-break kauden makua. Hyviä tuloksia läpi vuoden, mutta terävin piikki tällä tasolla antaa yhä odotuttaa. Myös muut tuosta porukasta saattavat näyttää tällä viikolla. Stanin seuraava piikki voi osua jo tänne tai sitten Openiin. 

Rion porukka Andy Murrayn, Rafael Nadalin ja Kei Nishikorin johdolla tuskin taistelee mitalisijoituksista Cincinnatissa. Uskon heidän ottavan tämän viikon "treenin" kannalta ja vähän katselevan mitä tuleman pitää. Isoin fokus on varmasti jo suunnattu New Yorkiin.

Näillä siis mennään tämä viikko:

Puolivälierät:
Murray vs. Goffin
Raonic vs. Monfils
Berdych vs. Kyrgios
Tsonga vs. Wawrinka

Semifinaalit:
Murray vs. Raonic
Berdych vs. Wawrinka

Finaali:
Raonic vs. Wawrinka

Voittaja:
Raonic.