05/12/2016

Joulukalenteri #5: Tennissitaattien TOP5

Luukusta viisi kaivetaan esiin legendaarisimmat tennissitaatit top-five, olkaa hyvä!

1. "You cannot be serious!!!" - John McEnroe

Legendaarinen Wimbledon-purnaus, joka on mm. miehen parodia-twitterin peruskauraa ja jaksaa naurattaa joka kerta. Edelleen.

2. "Nobody beats Vitas Gerulaitis 17 times in a row." -Vitas Gerulaitis

Niinpä. Kaikki putket katkeavat joskus. Jimmy Connors ehti voittaa Gerulaitisin 16 kertaa peräkkäin ennen kuin amerikkalainen otti ensimmäisen voittonsa Jimbosta. Väite ei sinällään ole totta, että Björn Borgia Gerulaitis ei onnistunut voittamaan kertaakaan silloisen kirjanpidon mukaisissa 20 ottelussaan.

3. "The trouble with me is that every match I play against five opponents: umpire, crowd, ball boys, court and myself." -Goran Ivanisevic

Siltä se joskus kieltämättä näyttikin. Varsinkin ottelussa vuonna 2000, jossa mailat loppuivat kesken matsin.

4. "My coach tells me to play smarter. That's just not my game." - Marat Safin

Jep. No joo, tulihan noinkin tietysti pari Grand Slam-voittoa, mutta... Yksi isoimmista tuhlaajapojista mitä tennishistoria tuntee.

5. "Do you want me to hold or break you first?" -Martina Hingis

Hingisin sanat Lindsay Davenportille kolikonheiton yhteydessä ovat ehkä hyvä vitsi, mutta pahoin pelkään, ettei Martina vitsaillut. 

3 kommenttia:

 1. Kirjoitanpa tähän muistikuvan 50 vuoden takaa Helsinki-cupin finaalista Taivallahden Tennisstadionilta. Ottelu oli hyvätasoinen ja voitto-otekin vaihteli pelaajalta toiselle.

  Finaalissa vuonna 1966 (muistakseni!) olivat sellaiset nimet kuin Dennis Ralston ja Johnny Newcombe, jolla parhaat vuodet GrandSlameineen olivat vielä edessä. Ralstonilla oli jo hävitty GS-finaali takana.

  Pelin tuoksinassa Ralston huudahti yhtäkkiä: "I'm playing like an imbesil!" En tietenkään muista mitä tarkkaan ottaen oli tapahtunut, mutta sen jälkeen olen ainakin itselleni pystynyt kuvittelemaan sen ääliömäisen ratkaisun joka tuollaista huudahdusta on edeltänyt!

  Ralston jenkkitukassaan muistaakseni voitti vaiherikkaan pelin kolmessa erässä, vaikka itse kannustinkin Newcombea. Eipä haitannut, kun ottelu oli joka tapauksessa hieno!

  VastaaPoista
 2. Gerulaitis ei tietenkään ollut argentiinalainen, vaan amertikkalainen.

  VastaaPoista
 3. Ups, ajatushäiriö! Kiitos huomiosta! Korjattu.

  VastaaPoista