23/12/2016

Joulukalenteri #23: Dominic Thiem, top10:n nuorin

Luukusta 23 esiin putkastaa 23-vuotias Dominic Thiem.

Itävaltalainen löi itsensä tänä vuonna kunnolla läpi ja otti useita turnausvoittoja sekä isoja päänahkoja jo alkuvuoden aikana. Kauden jälkimmäinen puolisko ei ollut yhtä häikäisevä ja mies myönsi itsekin, että alkuvuoden aikana tuli pelattua liikaa. Kroppa ei palautunut alkuvuoden huimista pelimääristä ja massakauden jälkeen eväät oli kauden osalta jo syöty.

Tuleva kausi tulee myös hänen kohdallaan olemaan varsin mielenkiintoinen. Hän kuuluu monen papereissa siihen sukupolveen, jolta moni, itseni mukaan lukien, odottaa paljon tulevina vuosina. Välisukupolvi dimitrovien, nishikorien ja raonicien johdolla tullee mitä suurimmalla todennäköisyydellä jäämään nykyisten ja tulevien kuninkaiden väliinputoajiksi. Muutama Grand Slam odottaa ehkä tätä porukkaa, mutta tulevaisuus kuulunee nimille Thiem, Alexander Zverev, Nick Kyrgios ja Lucas Pouille. Nämä nimet tulevat keskenään ratkomaan kannuista isoimmat 3-5 vuoden päästä.

Thiemin peli on kuin tehty massakentille ja voi olla, että jo tulevana keväänä hänen harteilleen sovitellaan ennakkosuosikin viittaa Roland Garrosilla. Se vaatii kuitenkin järkevämpää alkuvuoden kalenteria, sillä nuoren kropan tulee olla iskussa touko-kesäkuussa.