12/12/2016

Joulukalenteri #12: Novak Djokovicin Grand Slamit

Luukku 12 tuo framille Novak Djokovicin Grand Slamit, joita on tällä hetkellä siis 12.

Ennustin tätä lukemaa Djokovicin lopulliseksi määräksi kolme vuotta sitten silloisen joulukalenterin luukussa numero kuusi, kun Slamejä oli kuusi kappaletta. Kaksi vuotta sitten pitäydyin vielä kannassani luukun numero seitsemän kohdalla. Vuosi sitten, luukussa kymmenen, oli jo helppo myöntää ennusteen olevan tarkistuksen tarpeessa ja nostin ennusteen 14 Grand Slam-voittoon. 

Kimpoilun minimoimiseksi pitäydyn tänä vuonna tuossa kannassani. Ennustan, että kannuja kertyy vielä kaksi ja lopulliseksi määräksi jää siis tuo 14. 

Tämä kausi oli huonosta jälkimmäisestä puoliskosta huolimatta tuloksellisesti käytännössä erinomainen. Kaksi Grand Slamia ja tietysti ehkä jopa uran kruunannut Novak Slam. Sen jälkeen motivaatio ja Boris Beckerin mukaan myös harjoitusinto lopahti ja mies on ollut totuttuun tasonsa nähden varjo entisestään. 

Nyt Becker on Djokovicin tiimissä jo historiaa ja edessä ovat uudet kuviot tällä tietoa entisen tiimin kanssa. Se voi olla hyvä muuvi, mutta riittääkö nälkä heti ensi kaudella vai ovatko esimerkiksi Andy Murray tai paluun tekevät Rafael Nadal ja Roger Federer motivoituneempia nousemaan serbin edelle isoissa kisoissa?

Niin tai näin, on hyvä nähdä ja viestiä esimerkiksi junioripelaajille, että se voittaa, joka treenaa eniten. Se on aina hyvä viesti ja pitää paikkansa myös huipulla.