02/12/2016

Joulukalenteri #2: Murrayn olympiakullat

Kakkosluukku jatkaa vielä Andy Murrayn hehkutusta.

Kaksi kaksinpelin kultaista olympiamitalia on saavutuksena todella hurja. Aikana, jolloin miesten kaksinpelin taso on ollut historian kovinta, on Murray noussut juuri olympialaisissa kirkkaimpiin valoihin.

Voitot ovat tulleet hieman yllättäen, ikään kuin senhetkisen kärkinimen takaa, joka tekeekin saavutuksesta mielenkiintoisen. Aikojensa ehdottomat kuninkaat Roger Federer ja Novak Djokovic eivät mielialustoistaan huolimatta pystyneet koskaan nappaamaan kaksinpelin olympiakultaa. 

Murray pystyi ja huolimatta olympiatenniksen vaihtelevasta arvostuksesta pelaajien keskuudessa, on selvää, että nämä voitot merkitsevät Andylle äärettömän paljon. Ja hyvä niin, sillä myös tämänvuotinen olympiatennis Riossa oli draamaa ja tunnetta parhaimmillaan! Kisan merkityksen mukana olleiden pelaajien keskuudessa pystyi aistimaan helposti vaikka rahaa tai ATP-pisteitä ei jaettukaan. Pelaajien tunteet vyöryivät kotisohville saakka ja oli vaikea katsella esim. Novak Djokovicin ja Juan Martin del Potron ottelun kättelyjä liikuttumatta, puhumattakaan mitalipeleistä ja mitalien jaosta.