07/06/2013

Ennakko: Roland Garros 2013, semifinaali David Ferrer vs. Jo-Wilfried Tsonga

Ja tämä toinen. Voi veljet! Herkullinen asetelma tässäkin. Voisin melkein väittää, että jollain tapaa tämä on jopa mielenkiintoisempi ottelu näistä semeistä, sillä näille pelaajille isojen turnausten voittaminen ei ole niin arkipäiväistä kuin nadaleille ja djokoviceille ja nyt on molemmilla ns. paikka.

Kumpikin jahtaa siis ensimmäistä Grand Slam -titteliään. Ferrer myös ensimmäistä finaaliaan. Eikä Tsongallakaan ole kuin yksi finaali ja sekin yli viiden vuoden takaa, joten käsittämättömän hieno mahdollisuus tämä on nyt molemmille. Ferrer lisäksi tiedostanee myös sen tosiseikan, ettei näitä paikkoja ole enää ihan tuhlattavaksi saakka. Toivottavasti tämä ei tule kuitenkaan näkymään kummankaan pelaajan otteissa, vaan molemmat pelaisivat parasta peliään.

Pelityylillisesti pelaajissa on pelin kannalta se mielenkiintoisin kontrasti. Siinä missä kotiyleisön suosikki Tsonga tykittää yleisön pauhatessa menemään, kipittää Ferrer tässäkin ottelussa kilometritolkulla samalla siinä tiukasti roikkuen, raastaen, taistellen, tuupaten ja vastaan iskien.

Tsongalta kysytäänkin malttia omaan tahkoamiseensa, sillä Ferrer osaa kyllä voittaa lempialustallaan tämän luokan tykittäjiäkin tylsyttämällä usein heidän pelistään sen terävimmän terän ja iskemällä myös itse.

Ferrerin liike ja fysiikka tuo hieman sitä aspektia Tsongan kannalta lisää, jota esimerkiksi Federeriä vastaan ei ihan samassa suhteessa ollut. Toistoja tulee hurja määrä ja pitää olla myös valmiutta jauhamiseen. Pisteet rakentunevat pala palalta enemmän ja kärsivällisyytta vaaditaan.

Tsongalla on kuitenkin monipuoliset lyönnit, paljon eri lyöntisuuntia hyökkäyspelaamisessaan sekä parempi syöttö, joten uskon Tsongan pelaavan kotiyleisönsä edessä kuin hurmiossa ja vievän tämän neljässä 7-6, 3-6, 6-2, 6-3.

Hyvää tennisiltaa kaikille!