16/06/2018

Jälkipelit: Roland Garros 2018

Massakausi 2018 ja sen pääturnaus Roland Garros on nyt ohi. On aika pohtia mitä jäi lopulta käteen?

Niin, Nadal oli lopulta jopa ylivoimainen ja siis jälleen kerran. Moni, minä mukaan lukien, odotti paljon tiukempaa kisaa kuin saimmekaan. Ei ole tietysti Nadalin vika, että muut eivät saa häntä vieläkään massalla kuriin.

Tai itse asiassa, se on juuri sitä. Se on juuri hänen vikansa. Hänen tapansa treenata vastaa juuri sitä, mitä kisatilanteessa nähdään. Niin helppoa se kuulemma on, sillä niin pelaat kuin treenaat. Viimeisenä tämän vahvisti Dominic Thiemin valmentaja Gunter Bresnik, joka suitsutti Nadalin valmistautumista ja treenaamista Garrosin aikana.

Niin tai näin, Nadalia on vieläkin mahdoton saada kiinni. Etumatka on ollut hurja, mutta jonkun se täytyy tehdä jossain vaiheessa kiinni kuroa. On kuitenkin hyvin vaikea nähdä kuka se lopulta on, sillä prinssit Thiem ja Alexander Zverev ovat sittenkin vielä poikasia. He kyllä uhittelevat jo lupaavasti, mutta minkälaisia arpia nämä tärkeiden otteluiden tappiot jättävät on jo toinen kysymys. Thiemillä voi esimerkiksi olla jo hyvinkin tuskaista pohtia, millä ihmeellä Nadal Garrosilla kaatuu.

Ensi vuonna on kuitenkin taas uusi vuosi ja paljon ehtii tapahtua, vaikka juuri nyt Nadalin voitto jälleen ensi vuonna todennäköiseltä tuntuukin. Mutta. Ensi vuonna Nadal on jälleen vuoden vanhempi. Nuoret ovat vuoden kokeneempia. Philippe Chatrier-keskuskenttä menee remonttiin. Onko pomppu yhtä hurja kuin ennenkin? Onko kenttä yhtä avara kuin aiemminkin? Paljon kysymyksiä jo tuossa ja kun lisätään se, ettei ensi vuoden keleistä ei ole vielä varmuutta, niin onhan se tappio jo ensi vuonna tietysti mahdollinen. Nadal oli tänäkin vuonna vaikeuksissa juuri noissa kosteissa oloissa, joten koskaan ei voi tietää, milloin sarja katkeaa. Ehkäpä jo ensi vuonna.