07/02/2021

Ennakko: Emil Ruusuvuori vs. Gael Monfils, Australian Open 2021

Suomalaisittain Australian Open 2021 tarjoilee heti melkoisen herkkupalan, kun Emil Ruusuvuori kohtaa turnauksen 10. sijoitetun Gael Monfilsin. Ottelu pelataan aavistuksen hankalaan aikaan, sillä se on merkattu alkamaan klo 02 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Siitä huolimatta Vasurilla.com tarjoilee ennakon tähän hienoon otteluun!

Ottelun teesit ovat seuraavat:

1) Emilin aggressiivisuus vs. Monfilsin puolustus

Emilin kannalta on äärimmäisen tärkeää, että Emil on pelaajista se, kumpi hallitsee takarajan ja majailee siis takarajalla tai jopa sen päällä. Emilin on yksinkertaisesti otettava aloitteet haltuun ja painettava Monfils 1-4 metriä takarajan taakse, minne tämä kyllä luonnostaankin usein asettuu. Sieltä ei Monfilskaan läpi lämäile tai pysty Emiliä horjuttamaan. Tehtävä on vaikea, mutta Emilin lyönnin hyvällä ja vaivattomalla pituudella ja painolla Monfils on kyllä mahdollista saada kuriin. Tässä auttaa suuresti se, että Monfils on pelaajista passiivisempi kyttäilijä ja Emil nimenomaan aggressiivisempi painostaja. Se puolestaan ei auta, että Monfils on yksi Tourin parhaista puolustajista.

2) Monfilsin hyökkäys vs. Emilin puolustus

Tätä pitää välttää kaikin keinoin, sillä Emilin puolustus ei vielä vertaudu Monfilsin tasoon, eikä ole Emilin pelin vahvin osa-alue. Jos Monfils pääsee määräämään tahtia, on suuri vaara, että hän tekee liiaksi tuhoa. Toki Monfilsin hyökkäyspeli kärsii ajoittain liiallisesta räiskimisestä ja vuoden pommin hakemisesta. Tähän hän sortuu erityisesti silloin, kun pelin isossa kuvassa hän on paineen alla. Silloin pienikin hyökkäyspaikka saa helposti innostumaan liikaa ja yhtä helposti räiskimiseksi menee.

3) Syöttäminen

Viime kaudella Emilin syöttäminen jäi ajoittain löysäksi varsinkin kakkossyötön osalta. Pahimmillaan kakkossyöttö oli lähes peliin tönäisy ja vieläpä keskelle ruutua. Selvää on, että tähän ei yksinkertaisesti ole varaa nyt yhtään. On vaikka otettava enemmän riskiä, sillä lopulta on aika sama, voitatko kakkosilla 20-30% laittamalla ne sisään vai ottamalla isompaa riskiä muutamien kaksoisvirheidenkin uhalla. Monfilsin syöttäminen on kuitenkin selkeää ATP Tour-tasoa kakkossyöttö mukaan lukien, joten sillä voi olla suuri merkitys. Murtomahdollisuuksien määrä usein korreloi murtojen määrän kanssa.

4) Mentaalinen peli

Monfils ratsastaa tälle hetkellä kuuden ottelun tappioputkessa, mikä voi näkyä tekemisessä Emiliäkin vastaan. Itseluottamus ei varmasti ole tapissa ja pelin osa-alueista juuri hyökkääminen on huonolla itseluottamuksella vaikeaa toteuttaa. Monfils on kuitenkin kokenut pelaaja ja Emilin kannalta tämän viikon yhteistreenit juuri Monfilsin kanssa saattoivat pelata tällä kertaa enemmän Monfilsin laariin. Hän tietää mitä on tulossa ja osaa valmistautua varmasti erinomaisesti. Toki niin osaa Emilkin, mutta kokemus yleensä auttaa näissä tilanteissa enemmän.

5) Fysiikka

Monfils on ehdottomasti yksi Tourin parhaista atleeteista erityisesti voiman ja nopeuden kannalta, mutta ihan aina hänen kestävyytensä ei ole vakuuttanut. Pallorallien jälkeen Monfils tekee usein jopa jonkin sortin kuolemaa juostakseen kuitenkin heti kohta aivan samaan tapaan. Se on toki selvää, että Emilillä on vielä matkaa fysiikan osalta jonkin verran, joten tuskin Emil missään tilanteessa mitään pallorallimaratonia tässä hakee. Onkin pyrittävä pitämään pisteet melko lyhyinä ja pelillinen paine ranskalaisen päädyssä.

Ennustuksena Emil 3, Monfils 1.

Eurosport Player näyttää ottelun.

Vasurilla-blogi/Tenniskoulu Topspin ja Eurosport ovat yhteistyössä kaudella 2021.