15/12/2015

Joulukalenteri #15: Aikamatsit

Kuten jo aiemmin viime kuussa avauduin, on poikani aloittanut tänä syksynä tenniskisaamisen minitenniksen ja aikamatsien muodossa.

Tämän syksyn ja tulevan kevään kattava Tykkimäki Tennis Tour on aloitteleville ja edistyneemmillekin mini- ja midijunioripelaajille oiva paikka päästä pelaamaan. Junnut saavat paljon matseja ja kehittyvät hurjasti muutaman tunnin pelailun aikana. 

Mineillä pelimuotona on ollut 15 minuutin aikamatsit. Vaikka aikamatsit sotivatkin tenniksen alkuperäistä ideaa vastaan, jossa voittaaksesi on voitettava se viimeinen piste, niin aloitteleville pelureille tämä on aivan loistava tapa päästä pelin kanssa tutuksi. 

Aloittelevat pelaajat eivät myöskään vielä ymmärrä "likaista" peliä viivyttelyineen vaan pelit etenevät rivakasti soljuen koko ottelun ajan ja hyvä niin. Kaasu painuu toki tosissaan pohjaan, kun pelaaja on tappiolla ja peliaika on käymässä vähiin, mutta on lähinnä huvittavaa, kun ottelua pelataan sekä vastustajaa että kelloa vastaan.

1 kommentti:

  1. Noin lyhyillä aikapeleillä on järkeä vain jos kenttäkapasiteetistä on niin huutava pula, että matsit päättyvät summerilla aina vartin jälkeen ja seuraavat astuvat samalla kehiin.

    Näin ei taida olla.

    Miksi siis ei pelattaisi esim. neljään geimiin ( eli paras seitsemästä)? 0-2-tilanteessa olisi silloin vielä kaikki mahdollista, mutta tämä 15 min aikarajoitus taitaisi viedä pohjan pois yritykseltä. Turnauksen kokonaiskestoon sillä ei kai suuriakaan vaikutuksia olisi; olletikin kun tuuppaamisen merkitys voittavana pelistrategiana vähenisi.

    Blogisti tennisvanhempanakin varmaan ymmärtää, että aikuisten panosta erilaisten kiistojenkin selvittämiseen tarvittaisiin varmuudella vähemmän, jos kelloa ei käytetä.

    VastaaPoista