05/12/2015

Joulukalenteri #5: Syötöt TOP5

Aika katsoa syöttöjä. Tässä siis näkemykset syöttöjen top-vitosesta.

1) Novak Djokovic
Pitää hyvän syöttötasonsa päivästä ja viikosta toiseen. Ei ole ilmiömäinen tulittaja, mutta prosentit, tarkkuus ja paino pysyy kovalla tasolla myös paineen alla. Jää hyvin harvoin alakynteen syöttönsä jälkeen. Pystyy huonoimmillaankin painamaan kaverin pitkälle taakse hyvällä kick-syötöllään.

2) Roger Federer
Ilmiömäistä syöttämistä edelleen. Olisi ehdoton ykkönen ellei ykkössyötön prosentti tippuisi niin usein ratkaisugeimeissä. Kakkosilla ei enää huippuvuosien tasoa varsinkaan paineenalaisena. Muutoin käsittämättömän hyvää syöttämistä. Tarkkaa, kovaa ja ennen kaikkea älykästä.

3) Ivo Karlovic
Hirveä moukari. Elää ja kuolee syötöllään. Ikävin syöttö kun toimii, mutta taso heittelee aivan liikaa niin otteluissa kuin niiden välilläkin. Lisäksi usein pelkkää pommitusta, eikä paljonkaan sekoittelua. Kakkonen tekee miehestä liiaksi tavallisen kuolevaisen ja silloin usein kuolema tuleekin. Paine syö hurjasti ykkösen prosentteja.

4) John Isner
Vähän sama kuin Karlovic, mutta piirun heikompi. Onko syötön kautta vahva eläminen lopulta kaksiteräinen miekka, joka tuo usein liian ison paineen, jos ei kulje?

5) Milos Raonic
Jäänyt vähän junnaamaan niin uransa kuin pelinsäkin kanssa. Peli pyrkinyt hyökkäävämpään suuntaan, mutta vähän menee monotoniseksi lämäilyksi aivan kuten syöttökin. Parhaimmillaan yksi pahimmista sörveistä, mutta yksipuolisuus syö tehokkuutta.