19/12/2015

Joulukalenteri #19: Top8:n turnausmäärä

Lontoon finaaliturnaukseen pääsevän kahdeksikon rankingiin vaikuttava turnausmäärä on 19.

Näille huippunimille kalenteri ei siis jätä paljoakaan kikkailun varaa, kun rankingiin vaikuttavat sovitusti neljä Grand Slam-, kahdeksan Masters- ja maksimissaan kuusi muuta (ATP500/ATP250) turnausta.

Määrä tuntuu tavallaan kohtuulliselta, mutta kyllähän tuossa aika paljon kuormaa tulee. Edelleen liputtaisin sen puolesta, että kausi laitettaisiin pakettiin US Openin aikoihin jolloin pelaajilla olisi 2-3 kuukauden "loma". 

Mutta raha tietysti puhuu ja kavereita riepotellaan maanosien välillä kuin räsymattoja.

2 kommenttia:

  1. Miksi ihmeesssä blogisti tuommoista haluaa? Ei pelaaminen kenellekään sentään pakollista ole. Sitäpaitsi maailman huippu on nyt miehitetty vanhemmilla pelaajilla kuin koskaan eli hyvin tuntuvat kestävän "riepottelunsa".

    VastaaPoista
  2. Olet oikeassa, että pakollista pelaaminen ei ole, mutta pisteiden kannalta sitä se juuri on. Pisteet lasketaan kärkinimille noista kisoista pelasit tai et.

    Toinen näkökulmani asiaan liittyy vammoihin, niistä toipumiseen ja palautumiseen kauden rasituksista. En tiedä yhtäkään toista lajia, jossa fyysisyys ja kauden pituus olisi edes lähelläkään nykytenniksen vaatimuksia.

    VastaaPoista