23/01/2016

Voittajabarometri, Australian Open 2016, osa II

Well well, ... Ensimmäisiä signaaleja suosikkienkin haavoittuvuudesta on saatu. Vielä he tiensä eteenpäin kuitenkin selvittivät.

Novak Djokovicin ottelu Italian Andreas Seppiä vastaan oli toisessä ja kolmannessa erässä jo sitä peliä, millä serbi on horjutettavissa.

Nolenkin keinot hieman loppuvat kun vastustajan lyönti on kovaa, painavaa ja jatkuvaa lämäilyä, jolla Djokovicin saa toistuvasti työnnettyä poikkeuksellisen kauaksi takarajasta eli hänen tapauksessaan noin 1.5-2 metriin. Näin kauaksi serbi on viimeksi työnnetty Stanin toimesta viime keväänä. Tämä ei ole tietenkään helppo tehtävä, mutta sitä se vaatii. Tasaisuus ja varmuus ovat tässä tietysti avainasemassa.

Sillä pääsee luomaan painetta, johon serbi ei ole pelissään ihan kauheasti viime aikoina tottunut. Kun vastustaja on tässä moodissa ei enää riitäkään, että Djokovic voittaa pisteitä vain olemalla Novak Djokovic. Seppi pääsi jopa niin hyvin Djokovicin pään sisään, että selkeitä turhautumisen merkkejä, kuten mailan heittelyä ja väsynyttä maleksimista, oli pitkästä aikaa nähtävissä.

Vaikka peli antoi merkkejä Djokovicin haavoittuvuudesta, voi häntä tämän herätyksen jälkeen olla vaikea haavoittaa tässä turnauksessa.

Roger Federerin urakka vaikeutui alkukierroksilta hivenen kun Grigor Dimitrov vei mieheltä jopa erän. Parhaimmillaan Dimitrov oli hyvin, varsinkin takakenttäpalloissa, pelissä mukana, mutta tuttu epätasaisuus ja Federerin hurja syöttövire oli tälläkin kertaa liikaa. Jos syöttötaso pysyy Rogerilla näin hurjalla tasolla, se lupaa hyvää, mutta vaaran merkit ovat välittömästi ilmassa, kun syöttö ei kulje. Pelit tasoittuvat kummasti.

Ottelu oli myös kestoltaan jo sitä luokkaa (2h 40min), että näitä ei montaa ennen Djokovic-välierää kaivattaisi.

Andy Murrayn ja Stan Wawrinkan junat sen sijaan puksuttavat tasaisesti eteenpäin. 

Skotille toki tuli pieni työtapaturma yhden menetetyn erän muodossa, mutta muuten peli vaikuttaa varsin valmiilta. Edelleen suurimpana "huolena" on vaimon mahdollinen synnytys, mutta myös appiukon terveys, sillä tämä sai ilmeisesti jonkinasteisen sairaskohtauksen suojattinsa Ana Ivanovicin ottelun aikana. Toivotaan, että nämä kentän ulkopuoliset asiat pysyvät hallinnassa ja eivät vaikuta peliotteisiin.

Wawrinkan tykityksen mittaa seuraavaksi Milos Raonic, joten se kertookin paljon enemmän miehen vireestä kuin mikään tähän mennessä.

Palataan asiaan.