13/05/2012

Ennakko: Rooma 2012

Kaikki tiet vievät tällä viikolla Roomaan, varsinkin Madridista. Punaisen massan toivottanee tervetulleeksi varmasti kaikki. Katsojia myöten. Vaikka pallot näkyivät ruudulla kristallinkirkkaasti, niin olihan tuo Madridin luistelu suurelta osin aikamoisen ikävää katseltavaa, kun miehet vaikuttivat jopa tv-kuvissa hitailta ja suorastaan kömpelöiltä. Terävä liikkuvuus loisti poissaolollaan kaikilta. Piste.

Roomassa tullaankin näkemään jo normaalimpaa massatennistä, emmekä anna Madridin tulosten liiemmin hämätä ketään muita kuin Federer-uskovaisia, jotka jaksavat jälleen kuningastaan hehkuttaa. Muistutetaan nyt kuitenkin vielä, että "kuninkaan" edellisestä GS-voitosta on aikaa noin 2.5 vuotta ja listan kärkipaikastakin tasan kaksi vuotta. Että sikäli.

Toki Federer on selkeästi vireessä ja menee myös Roomassa Madridia helpomman kaavion ansiosta pitkälle. Itse asiassa finaaliin saakka, jossa tulee peräti voitto, ellei vastaan astele Nadal. Matkalla joutuu taipumaan niin Isner kuin selkeästi ailahteleva Djokovickin eli ei Federerillekään nyt ihan ilmainen reitti finaaliin ole tarjolla. Jos hän kaataa finaalissa tai ylipäätään massalla vielä joskus Nadalin, syön kaikki sanani ja alan itsekin kutsumaan häntä kuninkaaksi. Sen lupaan. Kirjoittakaa joku muukin tämä muistiin, sillä mä pystyn muokkaan näitä tekstejä jälkikäteen.

Djokovicin otteista on tosiaan todella vaikeaa ottaa selvää. Isoisän menetys näkyi Monte Carlossa, sinisen massan liukkaus Madridissa. Täytyy kuitenkin kysyä, jälleen kerran, onko serbillä enää sitä nälkää, sitä paloa, sitä vimmaa, jolla matsit ja kannut kääntyivät viime vuonna kotiin kerta toisensa jälkeen? Juuri nyt vaikuttaisi siltä, että suurin nälkä on itse asiassa Federerillä, joka jallittaneekin serbin välierissä katsomoon.

Nadal saa tällä kertaa taistella tosissaan heti alusta saakka, jos hän mielii Roomassa pitkälle. Heti ensimmäisessä ottelussa vastaan astelee todennäköisesti Milos Raonic, joka oli Madridin viikon ehdottomasti pahin vastus Federerille. Jos Raonic syöttää yhtä hyvin ja rankaisee löysistä syötöstä vähintään yhtä hyvin kuin Federeriä vastaan, voi tässä ottelussa käydä miten vain. Etukäteen ajateltuna, pienen rahapotin sijoittaminen Raoniciin ei ole huono haku tässä kohteessa. Vastustajana hän on Nadalin kauhuskenarioiden pahimmasta päästä eli juuri sellainen kova tykittäjä, joka ottaa palloa aikaisin, eikä anna Nadalille hetken rauhaa.

Muita suosikkeja ei sitten olekaan. Isner voi toki yllättää, mutta ei enää Federeriä, kuten vielä alkuvuodesta Davis Cup -massoilla. Ferrerin, Almagron, Verdascon, Berdychin, Tsongan ynnä muiden ynnä muiden massapaukut on jo nähty. Valitettavasti. No hyvä on, nostetaan vielä Juan Martin Del Potro, Raonicin ja Isnerin lisäksi, luokkaan mustat hevoiset.

Madridin tuomalla nöyryydellä, näin ei käy:

Puolivälierät:
Djokovic-Del Potro
Federer-Isner
Ferrer-Gasquet
Nadal-Berdych

Välierät:
Djokovic-Federer
Ferrer-Nadal

Finaali:
Federer-Nadal

Voittaja:
Nadal

PS. Paikalla Roomassa on muuten Vasurilla -blogin epävirallinen, mutta seksikkäästi kaljupäinen avustaja, joka on lupautunut (?) toimittamaan SEKÄ kuvia ETTÄ matkaraporttia reissustaan. Itse odotankin pelejä enemmän sitä, että Jukka pääsee turvallisesti takaisin kotiin.

7 kommenttia:

 1. Jeah. Varmarit on jalassa ja kamera laukussa. Ja laukussa on myös liput... kuulemma 23 lämpöä huomiselle. Vaikka aurinko paistaa silmäään, ei haittaa. Siinä on paikka, miksi en istuisi ja nauttisi.Ihanaa Jarkko ihanaa..(lainatakseni vuosien takaista renkutusta).
  Lupaan blogistille ja mahdollisille lukijoille pyrkiä parhaimpaani-mikä yleensä on riittänyt:). Tavoitteena on muutama rempseä foto ja väsynyt kirjallinen läppä. Seurtaavan kerran autenttista tunnelmointia....

  VastaaPoista
 2. Olinhan siellä minäkin joitakin vuosia sitten. Rutiineihin kuului kieltä osaamattomanakin aamulla ostaa se kuuluisa punertava urheilulehti vain saadakseni selville tulokset ja varsinkin päivän peliohjelman. Useimmiten urheilulehdessä ei kisasta ollutkaan mitään muuta. Italian ympäriajo taisi olla menossa samaan aikaan ja siitä kyllä oli. No, Italian tennis oli kai aika heiveröistä tuohon aikaan; käyköön osaselityksestä. Mutta kyllä se tämmöistä hiihtomaan tennisturistia ihmetytti.

  Parhaiten mieleen on jäänyt sivukentällä pelattu Corretja-peli. Hänhän vaati aina järjestäjiltä kisassa kuin kisassa yhtä otteluaan näille köyhien kentille. Hieno tapa! Minäkin sitten ahtauduin ahtereineni jonkinlaiselle maapenkille tai -penkalle. Täyttä oli! Katsahdin vierustoveriani: Oikea kankkuni rajoittui kuin jostain 50-luvun italialaiselokuvasta hypähtäneen signorinan vasempaan kankkuun.... Yritin olla kuin eihän tässä mitään....mutta... No, pääsin sentään jollain tavalla hyvän matsin makuun. Ja taisi siitä tavallaan pakon edessä tulla yksi intensiivisimmin seuraamiani matseja ikinä; vähän jos tarkkaavaisuus herpaantui....

  Ai niin, se tulos! Corretja voitti suoraan kahdessa erässä.

  VastaaPoista
 3. Hienoa Jukka! Loistavaa matkaa!

  Kiitos myös Anonyymille hienon matkamuiston jakamisesta. Tuota en Corretjasta tiennytkään. Hieno mies.

  VastaaPoista
 4. Aika nappi suoritus blogistilta. Puolivälierissä on kuin onkin kuusi! nimeä oikein.

  VastaaPoista
 5. Olipahan tarkka ennuste lopulta :D

  VastaaPoista
 6. Okej, okej - sä voitit! Vasurilla 142 p ja Analla 132 p, ens kerralla sitten....
  Vamos Rafa!

  -Ana-

  VastaaPoista
 7. No nyt alkoi osumaan, kieltämättä. Tilanne stabilisoitui kummasti tällä viikolla, kun Garros alkaa olemaan nurkan takana. Tästä sai jo oikeamman kuvan keneen/keihin voi Garrosilla luottaa. Asetelmat ovat päivänselvät. Pitäkää nämä tulokset mielessä, kun lyötte vetoja työmaaruokaloissanne!

  Roomassa käynyt tennisturisti on lupautunut antamaan raporttinsa tällä viikolla, joten pysykää linjoilla!

  VastaaPoista