29/05/2012

Hajaheittoja: Roland Garros 2012, osa I

Kirjoitussarjassa 'Hajaheittoja' roiskitaan silmät auki asiaan ja varsinkin sen viereen.


Pelit ovat Garrosilla alkaneet. Ensimmäiset hajaheitot, olkaa hyvä!

***

Ranskan avoimissa yllätys: Jenkkitähti putosi avauskierroksella! (Iltalehden verkkosivuotsikko, 27.5.2012)

Hohhoijaa. Kyseessä siis Andy Roddick, maailmanlistan 33. Todellakin, hurja tähti edelleen, joka pelannee parhaillaan uransa viimeistä kautta. Andy siis hävisi Ranskan Nicholas Mahut'lle, joka komeilee sijalla 88. Ok, reilu peli ja numeroiden valossa pienimuotoinen yllätys varmasti. Mutta. Jopa jutussa muistetaan hienosti mainita, että Roddick on voittanut tänä vuonna 17 ottelustaan vain seitsemän. Tämän lisäksi hän on tippunut Ranskan avoimissa ensimmäisellä kierroksella neljä kertaa aiemminkin, eikä ole selvinnyt kuin kerran neljännelle kierrokselle kyseisessä turnauksessa. Eihän tämä iso asia ole, mutta jumaliste, että osaa ärsyttää tällainen otsikointi, jonka pauloihin vieläpä menin ihan 100-0. Luulin oikeasti jo Serenan tippuneen. Joka näköjään tippui juuri tällä sekunnilla! Huomisia otsikoita odotellen...

***

Tapaus Brian Baker. Never heard? Ei hätää, en ollut minäkään, mutta luin hänestä tarinaa Steven Tignorin blogista. Lukekaa tekin. Kannattaa. Kertakaikkisen hurja tarina. Ei siinä mitään, että hän tiputti maanantaina hiipuvan tähden Xavier Malissen muodossa Roland Garrosilla. Eikä siinäkään periaatteessa mitään, että hän oli karsijana Nizzan turnauksen finaalissa viime viikolla. Mutta siinä ja edellisissäkin alkaa jo kummasti olla, sillä nämä olivat 27-vuotiaan amerikkalaisen ensimmäiset pelit tällä tasolla lähes seitsemään vuoteen. Ja tuossa välissähän mieheltä operoitiin muun muassa molemmat lonkat, tyrä, ja lyöntikäden kyynärpäätä pariin otteeseen. Kuka olisi heittänyt jo pyyhkeen kehään? Minä ainakin.

***

Jarkko kohtaa seuraavaksi Murrayn. Pelkään pahaa. Kahden hieman samantyyppisen pelaajan kohdatessa parempi yleensä voittaa. Usein jopa rumasti. Toivotaan, että Jarkon aggressiivisuus pysyy koko ottelun ajan hyvällä ja korkealla tasolla, eikä Jarkko ala passailemaan yhtään. Ei yhtään, eikä missään vaiheessa. Vain silloin Jarkolla on mahdollisuudet voittaa tämä skottikoira. Kämmenmylly pystyyn Jarkko! Tsemppiä!

***

Lisää heittoja luvassa Roland Garrosin aikana. Niitä odotellessa vastaa vaikka oheiseen kyselyyn. Osukaa linjoille!