22/01/2014

Ennakko: Wawrinka vs. Berdych, semifinaali I Australian Open 2014

Ensimmäisessä semifinaalissa kohtaavat Stanislas Wawrinka sekä Tomas Berdych. Ennustukseni ovat menneet puolivälierien jälkeen todella pahasti vinoon, mutta hyvä niin, sillä Grand Slam -välierät kaipaavat "uutta" verta kipeästi.

Nyt sitä saadaan, kun isot paukuttajat Wawrinka ja Berdych pistivät fyysisen pelin kenties isoimmat ilmentymät Novak Djokovicin ja David Ferrerin lauluun ja millä tavalla! Varsinkin Wawrinkan otteet ja voitto oli huima suoritus, josta olikin jo puhetta.

Berdychin voitto huonosti pelanneesta Ferreristä ei ollut loppukoomailuineen aivan yhtä vakuuttava, mutta se ei vähennä suorituksen arvoa piiruakaan. Grand Slam -välierä on hieno saavutus jälleen Berdychillekin, joka on nyt ollut näin pitkällä kaikissa Slameissa.

Tulevan semifinaalin kannalta olisi toivottavaa, että Stan olisi toipunut Djokovic-ottelusta tarpeeksi ollakseen täysissä voimissaan ja taistellakseen uran ensimmäisestä Grand Slam -finaalista. Hänen peliesityksillään se olisi vähintäänkin ansaittu. Lyönti lähtee nyt todella letkeästi ja monipuolisesti, mikä Berdychin kannalta tietää suuria kiireitä tshekin kenttäpäädyssä.

Berdychin onkin oltava koko ajan aloitteellinen ja aktiivinen, eikä antautua Wawrinkaan hurjaan kyytiin. Pää on pidettävä kylmänä, varsinkin silloin, kun on paikka iskeä tai ratkaisun hetket. Stanin pää osoitti Djokovic-voitossa niin suurta kylmyyttä, että on vaikea uskoa miehen sulavan ottelussa Berdychiä vastaan.

Mies on vienyt seitsemästä viime kohtaamisesta kuusi matsirekordin ollessa 8-5 sveitsiläiselle. Onkin vaikea nähdä, että Berdych yllättäisi nyt elämänsä vireessa olevan Wawrinkan. Vain puolikuntoisuus tai GS-finaalipaikan jännitys voivat viedä Wawrinkalta voiton. 3-1 Wawrinka.