22/01/2014

Ennakko: Puolivälierät (part two), Australian Open 2014

Ei auta. Kristallipallo petti pahasti, sillä eiliset ennustukset menivät täysin metsään. Ferrer taipui, kun Berdych ei romahtanutkaan ja Stan the Man yllätti meidät kaikki lyömällä Djokovicin.

Ei kuitenkaan lannistuta vaan laitetaan uudet madot koukkuun.

Rafael Nadal vs. Grigor Dimitrov
Huolimatta siitä, että kaksikko on kaikissa aiemmissa kohtaamisissaan (3 kpl) ratkaissut voiton ratkaisevassa kolmannessa erässä, on tässä ottelussa tälläkin kertaa vain yksi suosikki.

Paras viidestä ottelussa Nadal on Grand Slameissa hurja vastus, johon Dimitroville ei liene vielä paukkuja. Baby-Federer on toki fyysisempi kuin esikuvansa, mutta Nadal käyttänee silti samoja lainalaisuuksia kuin aitoa Federeriä vastaan. Kämmenyläkierteet painottunevat Dimitrovin rystypuolelle, josta mylly lähtee usein pyörimään. Aloitteellinen Nadal vienee tätä ottelua isossa kuvassa varmasti, mutta toki Dimitrovillakin on omat aseensa.

Jos Dimitrov pääsee Nadalin yläkierrehelvettiin kiinni, on hänellä periaatteessa kaikki aseet horjuttaa Nadalia pahastikin. Hän pystyy ratkomaan joka puolelta kenttää ja mihin tahansa, hän pystyy ottamaan Nadalilta aikaa pois pelaamalla hyökkäyspositiossa lähes takarajan päällä ja niin edelleen. Ongelmana on tietysti se, että tuota peliä olisi pystyttävä pelaamaan kolmesta neljään tuntia eikä sekään välttämättä riitä. En myöskään usko vielä täysin Dimitrovin fysiikkaan, varsinkaan nyt kun vastassa on Nadalin ja hänen mankelinsa.

Uskon, että Nadal on tiedostanut tilanteensa Djokovicin tappion myötä ja tajuaa mahdollisuutensa toisen Australian Open voiton suhteen entistä paremmin, joten extra-motivoituneena hän tuskin antaa Dimitroville paljonkaan ilmaiseksi. 3-0 Nadal.

Andy Murray vs. Roger Federer
Viime vuoden potilaat kohtaavat nyt mielenkiintoisessa paikassa. Andy Murray ei ole vakuuttanut vielä paluunsa jälkeen, mutta Openissa hän on pelannut itsensä peruspelillään suhteellisen helposti jo puolivälieriin. Roger Federer pelasi puolestaan lähes parhaiden päiviensä tasolla ottelussa Jo-Wilfried Tsongaa vastaan edelliskierroksella, joten ennakkoon asetelma on herkullinen.

Paljon riippuu siitä, paljonko Murray pystyy tasoansa nostamaan ja pystyykö hän eliminoimaan Federerin dominointia hurjalla puolustuksellaan. Edellisen kierroksen otteilla hän tulee olemaan nöyrää koiraa hyvinkin pitkälle, mutta riittääkö se loistavasti pelaavalle Federerille? Se on siinä ja siinä. Murraylla on kyky saada vastustajan peliä sekaisin ja todellinen vaara se on jälleen Federerillekin.

Mutta. Jos Tsonga oli Federerille mukava match-up, niin kaiken hakeva Murray ei sitä ole. Hän tekee huonommallakin pelillään ottelusta Rogerille vaikean, toisin kuin Tsonga.

Uskon, että Murrayn fyysisyys riittää kaatamaan Federerin, joten veikataan nyt sitten 3-1 Murraylle.