06/01/2014

Vakuuttaa, ei vakuuta, vakuuttaa, ei vakuuta

Kausi on avattu. Päällimmäisiä tuntemuksia tähänastisista peleistä.

Vakuuttaa: Suomen Pikkuleijonat

Onnea ja kiitos! Tämä oli loistavaa terapiaa kevään Globen-reissun tuskalleni. Oikeasti. Joskus on vaan kiva nähdä Ruotsi myös häviämässä. Ei aina, mutta joskus. Lita på mig, mina vänner.

Ei vakuuta: Andy Murray
Pari turnausta takana. Hakee vielä. Pahasti. On comebackejä ja comebackejä. Murray tarvitsee enemmän matseja kuin Nadal.

Vakuuttaa: Novak Djokovic
Oli Abu Dhabissa sama ihmiskone mitä on ollut US Openin jälkeen. Ensimmäinen tappio häämöttää joskus huhti-toukokuussa.

Ei vakuuta: Roger Federer
Vaikka voitti Jarkon ja pari muuta Brisbanessa, ei vieläkään vaan vakuuta. Jarkko edelleen välilyöntinamuineen Rogerin ihannevastus dominointiin, mutta että tappio Lleyton Hewittille? Ohhoh. Täytyy palata monen monta vuotta taaksepäin kun Lleyton oli tässä parissa niskan päällä. Mikään maila (ei uusi, eikä vanha) ei poista esimerkiksi rystyn ongelmia. Menee aivan liikaa kurotteluksi ja slaissaamiseksi edelleen. Tulee mieleen loppuaikojen Steffi Graf.

Vakuuttaa: Serena Williams
Kolmesta neljään Grand Slamiä tänä vuonna ilman loukkaantumisia. Sharapovaa täysin tauluun ja Azarenkaakin aika lailla. Vain hehtaaripyssyily piti Vikaa finaalissa näennäisesti mukana. Serena virheiden määrissä varmasti vielä kaukana parhaastaan, mutta silti suhteellisen suvereeni turnausvoitto. The man to.. anteeksi, the woman to beat. Tuntuu kuin pelaisi väärässä sarjassa. Älä ymmärrä väärin, muut siis tyttöjä nais(t)en sarjassa.

Ei vakuuta (vielä): Rafael Nadal
Turnausvoitto, mutta mutta.. Syöttö hakee, samoin rysty. Jättää peruslyöntipelissään rystynsä toistuvasti kovin lyhyeksi, johon nopeasti reagoimalla pystyy iskemään aggrella kiinni ja ajamaan Nadalin puolustajaksi. Kun Nadal hakee rystyllään kulmia jopa kiireessä, niin ongelmat vain lisääntyvät, kun kulmat ovat viholliselle täysin auki ja pomppukin suht mukavasti suht ylhäällä. Miten olisi matala slice keskelle? Tylsempää, mutta fiksumpaa. Pystyy toki tälläkin pelillä voittamaan Australiassa lähes kaikki, mutta ei Djokoviciä.