27/06/2014

Voittajabarometri Wimbledon 2014, osa 2

Reality check, part two ja toisen kierroksen suhdanteet.

1) Andy Murray *****-
Vakuttavaa etenemistä juuri nyt. Toisen kierroksen vastuksesta ei ollut kunnon mittariksi, mutta Andyn peli näyttää vahvalta, monipuoliselta ja tehokkaalta. Oikealla tiellä edelleen.

2) Roger Federer ****
Myös Federerillä hyvä vire jatkuu. Toinen kierros enemmänkin "penalty shoot-out"-tyyppinen ottelu miehen omien sanojen mukaisesti ja selvästi tämä(kin) tapa oli Rogerille mieleen. Tämä oli jo pienimuotoinen testi, mutta juna on hyvin aikataulussa. Kvartsi ja semi jo mielessä.

3) Novak Djokovic ****-
Vaikea ja rytmitön ottelu, kuten aina taitavan Radek Stepanekin kanssa. Monipuolisesti pelaava Stepanek laittoi Djokovicin odotetusti, mutta myös odottamattomasti näin tiukille. Toisaalta, Djokovic selvitti haasteen ja jatkaa yli kolmen tunnin taistelusta selvinneenä. Seuraava kierros helpompi.

4) Rafael Nadal ***½
Otteluiden alut vaikeita ennen kuin kone lähtee jauhamaan. Sai kuitenkin revanssinsa ja tappoi yhden haamun harteiltaan. Lopussa jo parempaa, vaikka matsin tappamisessa vähän hakikin. Kaksijakoisista otteista johtuen ei vielä ohita ketään tällä listalla.

Olisiko Milos Raonic, Stanislas Wawrinka tai Grigor Dimitrov jo nousemassa listalle? Most certainly not.