06/08/2018

Ennakko: Toronto Masters 2018

Lomat alkavat olla takanapäin myös tennishuipuilla, sillä kovien kenttien kausi on pyörinyt jo muutaman viikon. Tällä viikolla vuorossa on ensimmäinen US Openiin huipentuva kovien kenttien Masters, joka pelataan Torontossa. Ennakko tuttuun tapaan julki tässä ja nyt!

Tosiaan, Wimbledonin jälkeen moni pelaaja on keskittynyt lomailuun ja moni heistä tekee paluun vasta Torontossa tällä viikolla. Tästä kauden osasta on tulossa Wimbledoninkin tulokset mielessä pitäen erityisen herkullinen. Rafael Nadalin ja Roger Federerin Grand Slam-putki on tällä erää katkennut ja se on varmasti lisännyt jälleen uskoa siihen, että tämä kaksikko on voitettavissa. On monen monta pelaajaa, joiden otteiden seuraaminen tulevina viikkoina on erityisen kiinnostavaa.

Suurin heistä lienee Novak Djokovic. Povasin Wimbledonin jälkipeleissä hänelle isoa menestystä nyt alkavilla kovien kenttien jaksolla ja onkin erittäin jännittävää nähdä, miten Djokovic on uusinta Grand Slam-voittoaan prosessoinut. Vapautuuko peli jo Torontossa lisää ja tuleeko siihen vielä ripaus lisää aggressiivisuutta, on yksi isoimmista seurattavista asioista. Jos näin käy, kasvavat odotukset US Openia kohtaan hurjasti ja seuraava kysymys lieneekin ehkä jo se, pystyykö serbi käsittelemään pitkästä aikaa myös ennakkosuosikin paineita entiseen tapaansa, mutta palataan tähän tuonnempana, jos aihetta moiseen. Kaavio ei Djokovicille ole pahin mahdollinen, sillä hän osuu samaan osaan Dominic Thiemin kanssa, josta hänellä hyvä henkinen yliote kovilla kentillä, joten puolivälieriin pitäisi mennä heittämällä. Sen jälkeen toki Alexander Zvereviä, Kevin Andersonia ja finaalia päälle, mutta tätähän se aina Masterseissa lopussa on.

Paljon myös muita mielenkiintoisia pelaajia on pidettävä Torontossa suurennuslasin alla. Alexander Zverev paukuttaa tällä hetkellä todella mallikkaasti ja on Torontossakin vaarallinen juuri Washingtonin turnauksen voitettuaan. Kenttäpositio ja peli on ahneempaa kuin alkukaudesta ja lyönneissä on todella hurjasti nyt voimaa, jolla ampua vastustajia ulos kentältä. Seuraavan uuden maailman ykköspelaajan aura on jälleen vahvistumassa?

Rafael Nadal palaa lomiltaan koville kentille omien sanojensa mukaan hieman pidemmän loman tehneenä. Viime vuonna peli kulki pohjois-Amerikassa, joten jännittävää nähdä lähteekö peli heti rullaamaan myös tänä vuonna. Loma on yleensä tehnyt espanjalaiselle hyvää. Kun Torontossa se isoin peikko, Djokovic, on sopivasti toisella puolen kaaviota, on finaaliin saakka täydet mahdollisuudet. Toki nälkäisiä kavereita on tälläkin puolen kaaviota, kuten Juan Martin del Potro, Marin Cilic ja hurjaa kautta pelaava John Isner.

Heistä erityisesti Del Potro on erittäin vahva ehdokas voittajaksi aina kovilla kentillä, vaikka hän juuri Los Cabosissa finaalitappion Fabio Fogninille kärsikin. Fognini on puolestaan tulessa, sillä alla on jo kaksi perättäistä turnausvoittoa sekä Båstadin massoilta, että nyt siis myös Los Cabosin kovilta kentiltä. Pienemmissä tunrauksissa siis kulkee, mutta joko olisi aika myös isommalle menestykselle Masters-tasolla?

Entä mitä tekee Wimbledon-finalisti Kevin Anderson, joka tekee niin ikään paluun kiertueelle?

Paljon, paljon avoimia kysymyksiä, joihin vastaukset alkavat hahmottumaan tällä viikolla. Valitettavasti jälleen kerran myös isoja poisjääntejäkin on. Isoimmista nimistä Roger Federer jatkaa lomailuaan tai treenaamistaan ja Andy Murrayn kroppa kaipaa lepoa kolmen pitkän Washington-matsin jälkeen. Jos ja kun heidät saadaan vielä tähän soppaan jossain vaiheessa mukaan, niin alkaa näyttämään oikeastaan älyttömän hyvältä!

Näillä mennään tähän viikkoon:

Puolivälierät:
Nadal vs. Edmund
Del Potro vs. Isner
Raonic vs. Anderson
Djokovic vs. Zverev

Välierät:
Nadal vs. Isner
Anderson vs. Djokovic

Finaali:
Djokovic vs. Nadal

Voittaja:
Djokovic.