20/01/2012

TOP 5: mailaa tonttiin

Marcos Baghdatisin otteet Australian avoimissa innostivat muistelemaan muita mieleenpainuvimpia mailamurskajaisia ja -murskaajia. Tässä tulee siis TOP 5 mailanmurskaukset. Tyylinäytteet nimeä klikkaamalla.


Sijalla 5: Roger Federer
Rogermaisen tyylikkäästi laaki ja vainaa. Junnuvuosien treeni näkyy. Onneksi kuitenkin harvoin. Rauhoittui paljon ammattilaiseksi päästyään.

Sijalla 4: Fernando Gonzales
Rivakasti lähtee Gonzoltakin. Kämmenlyönnin tasoa ja hyvät varmistukset päälle. Lisäpinnoja yleisön haltuunotosta. Tai sitten ei.

Sijalla 3: Andy Roddick
Andylläkin on ollut hetkensä. Plussaa varmistuksesta. Niin ja varoituksen pyytämisestä.

Sijalla 2: Novak Djokovic
Tyyliuskollinen. Muutama napakka isku välittömästi lyönnin jälkeen. Yleensä kaksi riittää. Joskus taas ei. Lisärispektiä kuitenkin sinnikkäästä yrittämisestä.

Sijalla 1: Marat Safin
Kaikkien mailanmurskaajien äiti. Hallitsi useita eri tyylejä ja teki varmaa tulosta. Yhden kauden ennätys wikipedian mukaan 87 mailaa, ilmeisesti treenit ja matsit mukaanlaskien. Koko uralla yli tuhat mailaa.


Elämänurapalkinto: Goran Ivanisevic
Tämä palkinto menee tietenkin Kroatian Goran Ivanisevicille, jolla oli myös oikeaa otetta ja mailoja vietiin roskiin joskus ämpärikaupalla. Mailat loppui kesken ja penalttia tuli.

Kunniamaininnat:
Mikhail Youzhni: Kunniaa erikoisesta variaatiosta, joka jää onneksi yritykseksi. Joskus ei hajoakaan maila, vaan pää. Kirjaimellisesti.
Alex Bogomolov Jr.: Erikoismaininta noloimmasta yrityksestä. "Anteeksi, mutta viitsitkö heittää mun mailan tänne takaisin? Kiitos." Niinpä.

Jos asia jäi vielä jollain tasolla epäselväksi, niin perusteellisempaa oppia voi hakea esim. täältä. Ehkä ei kuitenkaan kannata.