24/01/2012

Vetoja: Australian Open 2012, neljännesvälierät (part II)

Juttusarjassa 'Vetoja' tarkastellaan hiipuneen pelikassan viimeisiä päiviä ja rahan katoamista tennisvedonlyöntiin.

Pelikassa lähestyy hitaasti, mutta varmasti kohti nollaa. Nyt kassassa siis 10.66 euroa, kun 12 eurosta lähdettiin liikkeelle. Riskiveto Del Potroon ei siis todellakaan osunut ja Federer kruisaili vielä tämänkin ottelun vakuuttavasti vieden sen erin 3-0. Vakuuttavasti pelaa kyllä koko kärkinelikko ja muilla on tuohon tasoon valitettavan pitkä matka.
Toinen ottelu Nadal-Berdych oli jo tasaisempi, mutta Nadal on edelleen liian vahva Berdychille. Tsekin 2-0 johto ei tosin ollut kaukana, mutta Nadal ei vieläkään osaa luovuttaa vaikka olisi kuinka köysissä. Nyt hän pelasi todella passiivisesti lähes pari erää ja vasta viimeisessä erässä hänen pelinsä vapautui ja kämmen alkoi toimia huimalla tasolla ja teholla. Federeriä vastaan odotusaikaa ei ole näin paljon tarjolla, joten pelissä pitää olla mukana heti. Muussa tapauksessa kamoja voi aloitella pakkaamaan vaikka jo tänä iltana.

Huomiset puolivälierät vaikuttavat ainakin vetomielessä erittäin huonoilta. Djokovicin kerroin Ferreriä vastaan on 1.08 ja Murrayn kerroin Nishikoria vastaan 1.05. Hurjat ennakkosuosikit he kieltämättä ovatkin, eikä noilla kertoimilla vedetä kummallekaan, varsinkaan euron tai parin panoksella, joten riskivedoksi menee tämäkin.

Kohde 6: David Ferrer (8.00) vs. Novak Djokovic (1.08)

Koska Ferrer on pelannut toista kierrosta lukuun ottamatta hyvin, eikä anna mitään ikinä ilmaiseksi, on hän tuolla kertoimella ehdottomasti pelaamisen arvoinen. Oli myös viime vuonna tämän kisan semifinaalissa, joten miksei myös tänä vuonna? Yksi syy kulkee tietysti nimellä Novak Djokovic. Epätodennäköistähän Ferrerin voitto on, mutta jos Djokovicin peli vähänkin pätkii, kuten kävi edelliskierroksella Hewittiä vastaan, on aivan varmaa, että Ferrer iskee. Hän jauhaa vaikka kolme vuorokautta, jos näkee pienenkin mahdollisuuden voittoon. Siinä vaiheessa Djokovicin takki olisi jo tyhjentynyt. Molemmat ottavat toisiltaan ajan pois pelaamalla todella lähellä takarajaa ja ottamalla pallot lähes poikkeuksetta noususta, joten odotettavissa on hurjaa pingistennistä. Djokovicillä on enemmän aseita, mutta toisaalta Ferrer myös blokkaa ja kontraa pelottavan vahvasti. Hän on ehkä koko tourin sarjajyrämaisin pelaaja, kävelytyyliä myöden. Euro ja 66 senttiä mieheen kiinni, niin välieriin ja finaaliin jää pelikassaan tasan 9 euroa.