23/01/2012

Vetoja: Australian Open 2012, neljännesvälierät (part I)

Juttusarjassa 'Vetoja' tarkastellaan hiipuneen pelikassan viimeisiä päiviä ja rahan katoamista tennisvedonlyöntiin.

Ensimmäisen kierroksen vedoissa saatiinkin heti myös ensimmäinen huti. Ernests Gulbis voitti kyllä tappio-ottelussaan ensimmäisen erän ja selvästi, mutta Michael Llodra vei kolme seuraavaa ja rahat meni siinä. Pelikassassa rahaa nyt siis 11 euroa. Harmittihan se, mutta täältä tullaan taas, kun tosipelit ovat alkamassa.

Muutenkin nuo ensimmäisen viikon ottelut tuntuivat menevän melko lailla suosikkien komennossa. Ja koska suosikkien kertoimet vedetään todella alas, kuten aina tennisvedoissa, olivat monet ottelut täysin pelikelvottomia. Sama pätee myös seuraavissa kohteissa, mutta uhmaamme kohtaloa ja laitamme pelikassan varoja vaikka sitten hyväntekeväisyyteen.

Kohde 4: Roger Federer (1.30) vs. Juan Martin Del Potro (3.50)

No niin, eli tässä varsin herkullinen kohde. Ei ehkä niinkään kertoimien suhteen, vaan itse ottelun, jossa on kaikki klassikon ainekset. Järki sanoo all-in Federerille, mutta Del Potron kerroin houkuttelisi kokeilemaan. Federer on kruisaillut tähän asti hienosti, ehkä jossain määrin myös Del Potro. Kumpaakaan ei ole vielä kunnolla näissä kisoissa testattu, joten molemmat ovat suhteellisen tuorein jaloin vielä liikkeellä. Ottelu on päiväottelu ja olosuhteet ovat näin ollen todella kuumat. Miten Del Potro kestää isona miehenä kuumuutta, jos ottelu venyy neljään tai viiteen erään? Veikkaukset rajoittuvatkin joko Federerin suht selkeään voittoon, erin 3-0 tai 3-1 tai sitten Del Potron niukkaan voittoon. Jos Del Potro saa pelinsä kulkemaan kolmen erän ajan, hänen voittonsa on erittäin lähellä, jopa todennäköinen. Ongelmana on vain hänen pelitasonsa heilahtelu ottelun aikana. Hän saattaa pelata unelmatennistä ja pommittaa erän tai kaksi, jolloin kukaan ei mahda hänelle mitään, mutta jotenkin se kolmaskin erä täytyisi voittaa. Hänen onkin pidettävä palloa Federerin rystypuolella ja saatava Federerin yläkierrerysty jotenkin pätkimään. Hänen täytyy jaksaa kaivaa myös Federerin alakierrerystyä kärsivällisesti, mutta toisaalta pommittaa heti paikan tullen siten, että Federer joutuu epämukavuusalueelleen eli puolustamaan kovassa kiireessä. Varsinkin rystypuoleltaan. Uskotaan siis tähän ja mennään houkuttelevan kertoimen perässä ja euro Potrolle.

Kohde 5: Rafael Nadal (1.22) vs. Tomas Berdych (4.25)

Tässä kohteessa ei ole mitään epäselvää. Nadal on juuri kertoimensa veroinen suosikki ja pistää valtavalla yläkierrepelillään Berdychin tekemään tarvittavan määrän virheitä, jonka marginaalit eivät ole Nadalin tasolla. Berdychin voittavaa ja suorahkoa pommitusta Nadalin kaltaista taistelijaa vastaan ei tulla näkemään. Ainakaan kolmea erää. Koko katsomo tulee lisäksi olemaan Nadalin puolella, johtuen Berdychin edellisen matsin aivopierusta olla kättelemättä vastustajaa, koska tämä tähtäsi häntä ohituslyönnissään lähietäisyydeltä päähän osuen lopulta käteen. Nolo temppu toki sekin, mutta vastustajan kättelemättä jättäminen on alhaisin temppu mitä tennisottelussa voi tehdä. Puhutaan kuitenkin herrasmiespelistä. Palataan tähän toisessa yhteydessä. Rahat siis Nadaliin ja koska yritän samalla hiukan kompensoida mahdollista Potro-tappiota, niin pistetään hurjaakin hurjemmat kolme euroa Nadalille.

Pelikassan saldo: 7 euroa (vetojen jälkeen).