16/01/2012

Vetoja: Australian Open 2012, 1.kierros (part I)

Juttusarjassa 'Vetoja'  tarkastellaan hiipuneen pelikassan viimeisiä päiviä ja rahan katoamista tennisvedonlyöntiin.

Huomasin juuri, että unohduksissa olleessa pelikassassani, Centrebetillä, on huikeat 12 euroa. Tästä saakin hienon, mutta todennäköisesti myös lyhyen tarinan siitä, miten se saadaan nollaan. Ja nopeasti. Jos siis haluat päästä rahoistasi eroon, noudata juttusarjan vinkkejä. Olet rahaton todennäköisesti jo perjantaina.

Stragisesti avaan pelin "varmoilla", jotta saadaan kassaan lisämerkkejä loppupelejä varten. Pelattavia kohteita Australian ensimmäisellä kierroksella ei ole montaa, mutta pari kuitenkin. Varsinkin Jarkon matsi on todella mielenkiintoinen.

Kohde 1: Jarkko Nieminen (2.30) vs. David Nalbandian (1.62)
Tässä pelataan selkeästi Niemistä. Pääosin tunteella, mutta myös sillä, että Jarkon vire on itseluottamusta myöten kohdillaan ja silloin on tullut aiemminkin maukkaita voittoja. Keskinäiset ottelut ovat aika kivasti menneet ristiin ja Nalbandianin käyrä on ollut vahvasti alaspäin, toki loukkaantumisten vuoksi. Jarkon kerroin kuitenkin tässä tilanteessa houkuttelee laittamaan rahat hänelle. Laitetaan siis huikea 1 (yksi) euro mieheen kiinni. Jarkko on kunnossa, Nalbandian on tukevahko. Jarkko tekee tuloaan, Nalbandian menoaan.

Kohde 2: Bernard Tomic (1.57) vs. Fernando Verdasco (2.40)
Nuoruus vastaan vanhuus. Vaikka Verdasco pelasi muutama vuosi sitten aivan loistavaa tennistä juurikin Australiassa, häviten kisan lopulliselle mestarille Nadalille hienossa, hienossa semifinaaliottelussa (videolinkki), on hänen tasonsa tippunut niistä ajoista rajusti. Tomic sen sijaan on nouseva nuori, jolla peli on hyvin kuosissaan jo nyt, mistä osoituksena tällä viikolla pelatun näytösturnauksen voitto, jonka aikana niputti Tomas Berdychin (ATP-rank 7), Gael Monfilsin (ATP-rank 15) ja finaalissa vielä Mardy Fishin (ATP-rank 8). Monet puhuvatkin tulevaisuuden ykköspelaajasta. Kaveri on toki vasta 19-vuotias, mutta voittaa Verdascon selvästi. Euro kiinni tähänkin.

Pelikassan saldo: 10 euroa (vetojen jälkeen).