11/12/2020

Joulukalenteri #11: Serena Williamsin ranking

Joulukalenterin 11. luukku jatkaa numeroleikkiään. Tällä kertaa päivän luku tulee Serena Williamsin vuoden loppurankingistä, joka on siis 11. 

Luisuvasta rankingistä huolimatta Serena tavoittelee edelleen sitä 24. Grand Slam-voittoa, minkä myötä hän tavoittaisi Margaret Court Smithin ennätyksen. Sen jälkeen hänet voitaisiin kiistatta julistaa kaikkien aikojen tennispelaajaksi. 

Mutta vaikka kuinka toivoisimmekin hänelle tuota mestaruutta, niin aika on käymässä vähiin. Viimeisestä mestaruudesta tulee tammikuussa neljä vuotta, eivätkä Slamien tulokset enää muutenkaan mairittele suurta mestaria. Ikää alkaakin olla sen verran, Grand Slamien rasitukset tuntuvat kisa kisalta ja ottelu ottelulta rajummin ja rajummin ja loppua kohden aina kumuloituen. Kun moni muu kilpasisko jaksaa pelata tuntitolkulla kaiken vieläpä hakien, niin yksi mestaruus vaatisi melkoisen tulituksen ja flown Serenalta jollakin nopealla alustalla, kuten esimerkiksi Wimbledonissa.

Vuosi vuodelta Serenan vaarallisin lyöntialue on pienentynyt pienentymistään. Jos pallo tulee 2-3 askeleen päähän riittävällä tempolla, on Serenan nykyisin jo melko vaikea saada lyöntiin riittävää painoa, jolla vastustajan saisi kuriin. Jalkatyö ei vaan enää yksinkertaisesti riitä. Moni pelaaja on alkanut tämän myötä hyppiä silmille ajamalla Serenaa nurkkiin, joista tämä ei tunnu pääsevän millään lyönnillä enää pois. 

Tämän päivän naistenniksessä, joka on täynnä loistavaa puolustuspelaamista, tämä yksittäinen tekijä on lopulta niin ratkaiseva, että on vaikea nähdä Serenaa enää Grand Slam-voittajana. Ranking jatkanee luisuaan ensi vuonnakin. Kuten aina, olisi tietysti ihanaa olla väärässä.