24/12/2020

Joulukalenteri #24: Vuoden parhaat (2020)

Jouluaaton kunniaksi on aika jakaa blogin palkinnot ja toivottaa niiden myötä rauhallista joulua!

Vuoden paras: Novak Djokovic
Ykkönen on paras, mutta tasaista alkaa olemaan. Vieläkö ensi vuonna riittää potku ykköstilaan?
Luukuissa 1237, 10, 12 ja 17 lisää tarinaa Djokoviciin liittyen.

Vuoden valmentaja: Nicolas Massu
Teki Dominic Thiemistä Grand Slam-voittajan. Iso, mutta ratkaiseva askel matkalla suuruuteen?

Vuoden kehittyjä: Andrei Rublev
Peli suurimmalta osin edelleen puhdasta mättöä, mutta tulosta tulee. Jos monipuolistaa peliään lisää, kärkisijat lähestyvät entisestään. 
Luukuissa 45 ja 10 lisää tarinaa Rubleviin liittyen.

Vuoden tulokas: Emil Ruusuvuori
Nyt vedetään hieman kotiin päin, mutta hyvästä syystä. Emil murtautui kuitenkin selkeästi ATP-tasolle tänä vuonna ja se ei suomalaisittain ihan helpoin temppu, eikä varsinkaan arkipäivää. Tästä on hyvä jatkaa. Syöttämiseen ja kämmeneen lisää potkua, niin johan alkaa tapahtumaan.
Luukuissa 46 ja 8 lisää tarinaa Emiliin liittyen.

Vuoden ottelu: Thiem vs. Zverev, US Open finaali
Laadullisesti ei todellakaan mikään klassikko, mutta asetelmaltaan ja draaman kaareltaan kylläkin. Paineet näkyivät karusti. Valta on kuitenkin vaihtumassa, joten tämän voiton merkitys voi olla suuri. Thiemin osalta kaikki tulee olemaan tämän jälkeen helpompaa. 
Luukuissa 4 ja 10 lisää tarinaa Thiemiin liittyen.

Vuoden yllätys: Rafael Nadal, Roland Garrosin voittaminen 
Pieni kärjistys, mutta itse olin aivan varma, että Nadal ei voi niissä olosuhteissa suosikkiturnaustaan voittaa. Raskas ja kostea keli, painavampi pallo, jada jada jada. Nadal vei turnauksen 13. kerran. Tällä kertaa hän ei hävinnyt erääkään. No, oli siellä sentään yksi tiebreak. Käsittämätön näytös. 
Luukuissa 2, 3710 ja 20 lisää tarinaa Nadaliin liittyen.

Vuoden comeback: Milos Raonic
Pelasi tällä kaudella viime vuoden ongelmien jälkeen ajoittain todella murhaavaa syöttö+kämmenpeliä. Tuli varsinkin koronan jälkeiseen aikaan parturoimattoman tukkansa kera hurjassa iskussa Cincinnatiin. Valitettavasti pään sisäpuoli ei vieläkään kestä ihan niitä odotuksia, joita hänen syöttämisensä miehen peliin luo.

Vuoden piristysruiske: Hugo Gaston Roland Garrosilla
Niputti upealla pelillään ja stoppareillaan Stan Wawrinkan viidessä erässä ja meinasi tehdä saman seuraavalla kierroksella Dominic Thiemille, joka ei ehkä tuosta urakasta täysin toipunut. Upea tatsi, kevyet jalat ja mieletön asenne. Gaston on seuraava suuri taiteilija Ranskasta. Toivottavasti tätä monipuolisuutta ja taitoa nähdään jatkossa lisää.

Vuoden eläköityjä(t): Bryanin veljekset
Nelinpelinkään seuraamiseen ei riitä itsellä aika. Siitä huolimatta on pakko nostaa tämä veljespari vuoden eläköityjiksi. Ovat nostaneet nelinpelin statusta hurjasti uransa aikana ja tietysti käsittämätön määrä isoja voittoja puhuu parin puolesta. Kunniamaininnat eläköityneille Maria Sharapovalle ja Caroline Wozniackille, mutta kuten olen jo monta kertaa valitellut, myös naisten kiertue jää hieman tutkan alapuolelle. Aika ei riitä millään kaikkeen. Pahoitteluni.

Vuoden kostea silmäkulma: Andy Murrayn paluu
Pahaa tekee katsoa entisen mestarin nykypelaamista. Silmä kostuu täysin vääristä syistä, mutta ihailtavaa toki on, että periksi ei anneta. Ei koskaan. Silti pelillinen muutos pitää tehdä viimeistään nyt, sillä juna on jättänyt Andyn täysin asemalle. Pelin evoluutio ei juuri jätä Andylle enää toivoa.

Vuoden uutuus: Pyyhetelineet
Koronassa oli hyvin vähän hyvää, mutta jotain kuitenkin. Toivottavasti pyyhetelineet kenttäpäädyissä ovat tulleet jäädäkseen, eikä pallopoikien tarvitse enää pyyhkeitä kanniskella.

Vuoden potilas: Roger Federer
Valitettavasti ikä alkaa näkyä, mutta olipa maestrolla jälleen kerran mieletön ajoitus. Kenties uran isoin operaatio tällaiseen kauteen osoittaa kyllä melkoista pelisilmää. Tämä oli vitsi. Huono vitsi. Luukuissa 10, 12 ja 20 lisää tarinaa Rogeriin liittyen.
 
Vuoden paha poika: Novak Djokovic
Tämän palkinnon kestomenestyjä Nick Kyrgios jää tänä vuonna nuolemaan näppejään, kun Djokovicin diskaus US Openissa, oman pelaajajärjestön perustaminen, veden henkinen voima huuhaa, ynnä muut näytöt lanaavat suuren osan Kyrgiosin toilailuista. Jopa koko uran ajalta.

Vuoden moka: Novak Djokovic, US Open
No words needed. Video.

Siinä ne! Palkinnot voi tulla noutamaan Tenniskoulu Topspinin valmennustunneilta tai toimistosta Helsingistä.

OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE PALKITUILLE JA VASURILLA.COM-LUKIJOILLE!